מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
שאול לאך, גיל שיף, מנואל טרכטנברג
אופירה אילון, א.ב.י. נוביק, אפרת אלימלך, יורם אבנימלך
אופירה אילון, יורם אבנימלך, אפרת אלימלך, א.ב.י. נוביק, טל גולדרט, ברננדה פליקשטיין
חדוה חברוני, רחל אלתרמן (לייכטר)
דפנה גץ, בהינה איידלמן, יאיר אבן-זוהר
גיורא שחם, מיכל גרין, טל גולדרט
אופירה אילון, יורם אבנימלך, אפרת אלימלך, א.ב.י. נוביק, טל גולדרט, ברננדה פליקשטיין
יפעת ברון, אופירה אילון, טל גולדרט