מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
איליה זטקובצקי, ראובן גל
אופירה אילון, מיכל נחמני, טל גולדרט, דפנה גץ, ורד גלעד, ערן לק, יפעת ברון
דפנה גץ, ערן לק, אורלי נתן, יאיר אבן-זוהר, ציפי בוכניק, ורד גלעד
אופירה אילון, גדי רוזנטל, מיכל נחמני, טל גולדרט, עידן דורפמן, מיכל גרוסמן, מרדכי שכטר
גלעד פורטונה, אלעד שביב, משה אלעד, דורין אלמוג-סודאי