מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
אופירה אילון, חיים קותיאל, נורית קליאוט, מנפרד גרין, מרסלו שטרנברג, תמי טרופ, ציפי עשת, עידן ליבס
גלעד פורטונה, שירי פרוינד-קורן
אלעד שביב, מרק א. קיין, גרשון גרוסמן
דפנה גץ, ציפי בוכניק, בלה זלמנוביץ, נועה זמר-בציר
דפנה גץ, ניבה אלקין-קורן, בהינה איידלמן, מרים אסוצקי, בלה זלמנוביץ, יאיר אבן-זוהר, יעל ברגמן-עשת, שרון בר-זיו, טליה פונצ'ק, דלית שגיב