מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, רפי נוה, תמר דיין
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, רפי נוה, תמר דיין
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, רפי נוה, אלה ברזני, איליה זטקובצקי
זאב תדמור, עוזי ארד, דרור שטרום, ידין דודאי, שאול חורב
מנואל טרכטנברג, הדר זר אביב, רון לייזר, אהוד עוזיאל
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, רפי נוה, אלה ברזני, איליה זטקובצקי, תמר דיין