מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
אופירה אילון, אפרת אלימלך, מעיין זרביב ציון
גלעד פורטונה, עידן ליבס, שירי פרוינד-קורן
גלעד פורטונה, עידן ליבס, שירי פרוינד-קורן
ארנון בנטור, אמנון פרנקל, דן צ'מנסקי, אמיל ישראל, ערן לק, מרינה טוגר, מריה מרינוב, תמר דיין
דפנה גץ, דן פלד, ציפי בוכניק, איליה זטקובצקי, ערן לק, אלה ברזני, צמרת רובין