מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
מנואל טרכטנברג, שוקי כהן, אלון פרדו, ניר שרב
דפנה גץ, אושרת כץ-שחם, רינת קליין, רועי צזנה, שלמה רוזנברג, אבידע שהם, אלה ברזני, ערן לק, סימה ציפרפל
דפנה גץ, אושרת כץ-שחם, רינת קליין, רועי צזנה, שלמה רוזנברג, אבידע שהם, אלה ברזני, ערן לק, סימה ציפרפל
גלעד פורטונה, יובל ניב, דניאל פרימן, אביגדור זוננשיין, מיכאל ורנר, רפי נוה, תמר דיין
אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, מעיין זרביב ציון, עידן ליבס
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, תמר דיין