מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
רון קנת, ענבל יהב, אביגדור זוננשיין
ראובן גל, אמיל ישראל, ערן לק, אורלי נתן, ציפי בוכניק, מיקי מלול, אופיר רובין, שאול הרטל
ערן לק, דפנה גץ, בלה זלמנוביץ, ציפי בוכניק, גולן תמיר
מרים לב-און, פרי לב-און, עידן ליבס, אופירה אילון
אופירה אילון, אפרת אלימלך, מעיין זרביב ציון
אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, מעיין זרביב ציון, עידן ליבס