מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
דפנה גץ, ציפי בוכניק, בלה זלמנוביץ
דב שנער, רועי דוידסון, דליה לירן-אלפר, לאה מנדלזיס, אריה נאור, ענת פירסט, נעמה מעוז, חיים חגי, שגית יעקובוביץ, משה אלעד, מאיר שלמה
אופירה אילון, יפעת ברון, אפרת אלימלך, אליעזר פרוכטר, מרים לב-און
אופירה אילון, יפעת ברון, אפרת אלימלך
דייויד יגר, דניאל פסרמן
דפנה גץ, בלה זלמנוביץ, דגנית פייקובסקי, ורד גלעד, יאיר אבן-זוהר
דפנה גץ, ציפי בוכניק, בלה זלמנוביץ