דו”ח ביניים זה הוא חלק מתהליך עיצוב המדיניות הלאומית של ישראל לביטחון מזון ב-2050. הדו”ח מתמקד בהצעת תרחישי יחוס המשפיעים על ביטחון מזון בישראל וגזירת יעדים ומטרות לפעולה, תוך התמקדות בשלשה ממדים מרכזיים: אקלים, דמוגרפיה, ודפוסי תזונה. ממדים אלו משפיעים באופן מהותי על היכולת להבטיח זמינות, נגישות ואיכות של מקורות מזון לאורך זמן, בעת שגרה ובעת חירום.
התובנה המרכזית היא שלתכנון של יוזמות מרכזיות במגוון תחומים, בשגרה ובחירום, נדרש לתת מענים לצרכים העתידיים בהתאם ליעדים שנקבעו.