מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
דפנה גץ, ורד גלעד, בלה זלמנוביץ, אושרת כץ-שחם
דפנה גץ, דן פלד, ציפי בוכניק, איליה זטקובצקי, אלה ברזני, ערן לק
אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, טל גולדרט, יערה גרינברג
דבי מיר, אופירה אילון, יערה גרינברג