מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
אופירה אילון, קרן קפלן-מינץ, ציפי עשת, אורלי נתן, ערין ח'שאן, נעמה שפירא
אופירה אילון, קרן קפלן-מינץ, ציפי עשת, אורלי נתן, ערין ח'שאן, זיו שינה, עדנה פיחטמן, נעמה שפירא
אופירה אילון, יניב ריינגוורץ, שירה דסקל, אליאס בשאראת, נעמה שפירא
ארנון בנטור, דפנה גץ, אושרת כץ-שחם
נוהאד עלי, רות לוין-חן, עולא נג'מי-יוסף