מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
מירב אהרון גוטמן, רון קנת, ירון יבלברג, גולן תמיר, גיל רביבו
אורית חזן, ציפי בוכניק, ענת אבן-זהב
אייל שמעוני, ראובן כץ, רפי נוה, מעין הגר, תמר דיין, סימה ציפרפל
מירב אהרון גוטמן, ירון יבלברג, גיל רביבו, גלית ולנר, יעל אילת ון אסן, מורן קורן, רון קנת, עידו רום, נילי שחורי, מעיין שירי, גולן תמיר
דינה זילבר, עלי זלצברגר, יעל כהן-רימר, ראובן כץ, ברק מדינה, מרדכי קרמניצר, מיכאל בירנהק, רינת קליין