מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
איתן אדרס, גלעד פורטונה, אביגדור זוננשיין, יובל ניב, דניאל פורת, רפי נוה, תמר דיין
אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, נעמה שפירא
דפנה גץ, אושרת כץ-שחם, רינת קליין, רועי צזנה, שלמה רוזנברג, אבידע שהם, סימה ציפרפל, אלה ברזני, ערן לק
דפנה גץ, אושרת כץ-שחם, רינת קליין, רועי צזנה, שלמה רוזנברג, אבידע שהם, סימה ציפרפל, אלה ברזני, ערן לק
ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, רפי נוה, אלה ברזני, איליה זטקובצקי
מנואל טרכטנברג, איתמר פופליקר