מסמך זה, המתבסס בעיקר על סקר ספרות, מציג מקצת מהדוגמאות והמאפיינים של תוכניות שונות שיושמו בקרב מדינות מפותחות בנושא הוראה של תזונה בריאה במערכת החינוך, וכן תובנות העולות מתוך ניסיון רב שנים שנצבר בנושא זה מתוך מחקרי הערכה לתוכניות אלו. נוסף על כך הובאו נקודות מרכזיות ממסמכי מדיניות של ארגון הבריאות העולמי. תוכניות חינוך לתזונה בריאה, כמו גם בתי ספר מקדמי בריאות הינם חלק מהמאמצים בהווה ובעבר לקיים חינוך לתזונה בריאה בבתי ספר בישראל. סקירה זאת עשויה להוסיף ידע ותובנות שיסיעו בהמשך פיתוח תוכניות לתזונה בריאה במערכת החינוך הישראלית
לירון אמדור, אורנה רביב, אייל שמעוני, אופירה אילון
אלכס בלכמן, אביגדור זוננשיין, סיגל קורל-קורדובה, ענת ניסל-מילר, יורם רייך
בועז גולני, רבקה כרמי, ציפי בוכניק, אלה ברזני, אושרת כץ-שחם, גולן תמיר
אופירה אילון, אפרת אלימלך, יניב ריינגוורץ