הדו”ח נוגע בניתוח של שלושת האתגרים המרכזיים בעיצוב בטחון המזון בישראל ובתלות ההדדית ביניהם – התלות של שיטות העיבוד בניהול המשאבים, ובפרט בזמינות והאיכות של קרקע ומים בשנת 2050; ההשפעה של זמינות הקרקע והמים והתלות בשינוי האקלים על היקף המזון ואיכותו, ובפרט על היכולת לייצר מספוא וחלבון מהחי; ולבסוף, השינוי בתזונה ובביקוש לסוגי מזון שונים על היקף הייצור המקומי, ניהול המשאבים ושיטות העיבוד, והיכולת לבסס בטחון מזון בישראל.
אלי איזנברג, ארנון בנטור, אביגדור זוננשיין, תמר דיין
אור אלכסנדרוביץ', נעמה שפירא, מישל קלארק לוינסון, שחר צור, דויד פרלמוטר
לירון אמדור, אורנה רביב, אייל שמעוני, אופירה אילון
אלכס בלכמן, אביגדור זוננשיין, סיגל קורל-קורדובה, ענת ניסל-מילר, יורם רייך