Informing
Policy
for Progress

אייל שמעוני

ראש תחום - מזון ומים
מזון ומים
ראש תחום - מזון ומים
תחומי מחקר:

בטיחות מזון; פודטק

השכלה:

דוקטורט בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון-מכון טכנולוגי לישראל

תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון-מכון טכנולוגי לישראל

תואר ראשון הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הטכניון-מכון טכנולוגי לישראל

תחומי מחקר:

בטיחות מזון; פודטק

אודות

פרופ' אייל שמעוני הינו מומחה בתחום הפודטק, זוכה פרס מנהל הטכנולוגיה באירופה לשנת 2017.

פרופ' שמעוני בעל תואר דוקטור בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה מהטכניון, והיה פרופסור חבר בפקולטה, שימש כסמנכ"ל הטכנולוגיה של קבוצת שטראוס, ממובילי הפודטק הישראלי, ומי שהקים את חממת The Kitchen ב-2015, וכן את אקסלרטור EIT FAN.

מחקריו של אייל התפרסמו בעיתונים בינלאומיים מובילים ומתמקדים בשיפור התכונות הבריאותיות של מוצרי מזון על ידי שליטה ברכיבי המזון מהרמה המולקולרית ועד לטכנולוגיות הייצור. משמש כיום חבר בורד ויועץ לסטרטאפים וחברות, מלווה חממות טכנולוגיות, מיזמי תזונה דאטא ובינה מלאכותית, וממקד את פעילותו במוסד שמואל נאמן בעיקר בנושא בטחון המזון הלאומי.

דוחות ומחקרים
בתקשורת
פודקאסטים