מיפוי חדשנות ומחקר במדינת ישראל: סדרת מחקרי GO-SPIN של אונסק"ו

צטט כ:
לק ערן, למרשנד גיירמו, טאש אפריל. מיפוי חדשנות ומחקר במדינת ישראל: סדרת מחקרי GO-SPIN של אונסק"ו חיפה, ישראל, מוסד שמואל נאמן, 2016. https://neaman.org.il/Mapping-Research-Innovation-State-Israel-HEB

"מיפוי מחקר וחדשנות במדינת ישראל" הוא פרי שיתוף פעולה ייחודי בין מוסד שמואל נאמן והחטיבה למדיניות מדע בארגון אונסק"ו ונערך בהזמנת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.

המחקר הנוכחי הינו הדו"ח החמישי בסדרת המחקרים של אונסק"ו ומהווה חלק מתוך תכנית GO->SPIN של הארגון. מטרת המחקר היא למפות, לנתח ולהעריך את מדיניות המדע, ההנדסה, הטכנולוגיה והחדשנות  (SETI) של ישראל. הדו"ח מתאר את המבנה, המערכות והממדים השונים של מדיניות ה-SETI הישראלית בחמישים השנים האחרונות, מאגד מידע סטטיסטי נרחב ומציג מספר אינוונטרים של כלי המדיניות של ישראל בנושאי SETI.

הדו"ח בנוי מעשרה חלקים: א. סקירת הרקע וההקשרים הפוליטיים, כלכליים, חברתיים ותרבותיים המשפיעים על מדיניות מדע וטכנולוגיה; ב. סקירה של מדדי מו"פ וחדשנות; ג. סקירה של מדדים ביבליומטרים השוואתיים (פרסומים מדעיים ופטנטים); ד. סקירת הרקע ההיסטורי של מדיניות ה-SETI הישראלית; ה. תיאור מחזור מדיניות ה-SETI של ישראל; ו. תיאור מדיניות ה-SETI המוצהרת של ישראל; ז. מיפוי מערך המחקר והחדשנות הישראלית (תרשים ארגוני) תוך התייחסות לתפקידים של שחקנים וגופים שונים במערכת החדשנות והמדע הישראלית; ז. אינוונטר המוסדות הקשורים לפעילות מחקר וחדשנות; ח. אינוונטר כלי המו"פ באמצעותם מקודמת מדיניות ה-SETI של ישראל; ט. אינוונטר הכלים המשפטיים (חוקים, תקנות והסכמים בינלאומיים) הקשורים לפעילות מדע, מחקר, טכנולוגיה וחדשנות; י. ניתוח החוזקות , החולשות, ההזדמנויות והאיומים (SWOT) של מערכת ה-SETI של ישראל.

 

להלן קישור לדו"ח של אונסקו: http://unesdoc.unesco.org/images/0024/002440/244059e.pdf

פרסומים נוספים שיכולים לעניין אותך

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות