כח אדם מדעי וטכנולוגי בישראל - נושאים נבחרים (חלק א')

צטט כ:
גץ דפנה, בוכניק ציפי, זלמנוביץ בלה. כח אדם מדעי וטכנולוגי בישראל - נושאים נבחרים (חלק א') חיפה, ישראל, מוסד שמואל נאמן, 2008. https://neaman.org.il/HR-Science-Technology-Israel-Selected-Topics-PartA-HEB
קבצים להורדה:
hoveretA.pdf(1983KB)

מוגש למועצה הלאומית למחקר ופיתוח - תת הועדה לנושא כח אדם

כלכלה משגשת ואיכות חיים גבוהה דורשת חדשנות טכנולוגית, הנשענת על מדע מפותח וכוח אדם עתיר ידע, במיוחד במדינות הדלות באוצרות טבע. ביולי 2007, הוגשה למולמו"פ עבודה בנושא "כוח אדם מדעי וטכנולוגי במדינת ישראל" שהוכנה על ידי צוות מוסד נאמן בהתאם להזמנה של  תת-הועדה לנושא כוח אדם של המולמו"פ, ובמימון משותף של המולמו"פ ומוסד נאמן.

העבודה כללה נתונים המפרטים את ההיצע של כוח האדם המדעי והטכנולוגי ותיאור שוק העבודה במדינת ישראל באמצעות אינדיקאטורים של שכר, אבטלה ותעסוקה, לפי  פילוחים שונים. בנוסף, הובאה סקירת ספרות שתארה את ההיצע והביקוש לכוח אדם מדעי וטכנולוגי במדינות ה- OECD, והמלצות לגבי דרכים להגדלת ההיצע של כוח אדם מדעי וטכנולוגי.

בעקבות העבודה הנ"ל, עלו מספר שאלות עיקריות: 

- כיצד מתמודדים בעולם עם בריחת מוחות ומה ניתן ללמוד מהדרך להחזרת מדענים וחוקרים, בה נקטו מדינות אחרות?

- האם שני עשורים לאחר העלייה הגדולה ממדינות חבר העמים שתרמה להגדלת מאגר כוח האדם במשק הישראלי, קיימים מקצועות בהם נושא כוח האדם עומד בפני משבר?

- מהם מאגרי כוח האדם הקיימים במשק מהם ניתן לשאוב כוח אדם מדעי וטכנולוגי ומהי המדיניות שיש לנקוט על מנת למלא חוסרים הקיימים או צפויים במשק?

שאלות אלו נדונות בהרחבה בדו"ח הנוכחי. דו"ח זה הוא חלק א' לעבודה המהווה המשך לעבודה הקודמת שהוגשה למולמו"פ. הדו"ח כולל שלושה פרקים: צמצום בריחת המוחות במדינות שונות; תחזית לביקוש בכוח אדם מדעי וטכנולוגי בהתאם לצרכים העתידיים של התעשייה  (בפרק מובאות שלוש דוגמאות בתחומי המים והכימיה והחשמל); הרחבת מאגר העובדים לטובת שוק העבודה המדעי והטכנולוגי.

פרסומים נוספים שיכולים לעניין אותך

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות