Informing
Policy
for Progress

נתקלת באירוע של חרם אקדמי שהתרחש בכנס / בקמפוס / בעת הגשת מאמר / זירה אחרת ??

מוזמן/ת לדווח בקישור הבא: דיווח אירוע חרם אקדמי

מוסד שמואל נאמן הקים תשתית לאיסוף נתונים על אירועי חרם והשפעותיהם על האקדמיה הישראלית.
המידע שייאסף יישמר בסודיות מלאה תחת תקני בטחון מידע מחמירים.
קבלת משוב מהנוגעים בדבר – חברי סגל אקדמי ומינהלי באוניברסיטאות ובמכללות, סטודנטים ומשתלמים בתארים שונים ואחרים, חיוני להבנת היקף התופעה ולפיתוח אסטרטגיות התמודדות אפקטיביות ברמה הלאומית, וישמש קובעי מדיניות

תנועת ה-BDS הקוראת להחרמה, נידוי וענישה של ישראל פועלת ברחבי העולם מזה למעלה משני עשורים. התנועה מנסה לפעול בשורה של מישורים – כלכלי, מדיני, אקדמי, תרבותי וכיו”ב. מאז מתקפת החמאס ב־7.10 חלה עלייה דרמטית בהיקף ובעוצמת הפעילויות נגד ישראל בקמפוסים רבים בארה״ב, קנדה, אוסטרליה ומדינות מערב וצפון אירופה. סטודנטים, חברי סגל ואנשי מנהל באונ’ רבות הקימו מאהלי מחאה, ארגנו צעדות, הקימו מחסומים, מנעו בכוח כניסת ישראלים ויהודים לחלקים מן הקמפוס, ועוד. תומכי ה-BDS דורשים הפסקת כל קשר מחקרי עם מוסדות בישראל, הפסקת ההשקעה של קרנות אונ’ בחברות ישראליות, ביטול הסכמים של חילופי סטודנטים עם ישראל, איסור על חוקרים ישראלים להגיש הצעות מחקר מקרנות לאומיות ובינלאומיות ועוד.

התפתחויות אלו מחייבות את המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, ובאופן רחב יותר גם את ממשלת ישראל, לבחון את התוצאות האפשריות מהמשך התעצמות תנועת ה־BDS, המשמעויות המעשיות, המדעיות, האקדמיות, המשפטיות והכלכליות של התופעה ואילו צעדים ניתן לנקוט כדי לבלום אותן או לפחות למזער את השפעתן.

מתוך הכרה בנזק הפוטנציאלי של חרם אקדמי על ישראל, החליט מוסד שמואל נאמן להקים צוות משימה אד־הוק אשר יעסוק בנושא תחת הכותרת חרמות ברזל. מטרת הפרויקט לאסוף מידע על התופעה והיקפה כדי שניתן יהיה לנתח אותו ולהפיק תמונת מצב עדכנית, תובנות והמלצות לדרכי פעולה להתמודדות.

הצוות פועל בתיאום ובשת”פ עם ועד ראשי האוניברסיטאות (ור”ה), משרדי ממשלה רלבנטיים וגופים אחרים.

מידע נוסף וקישורים נבחרים
* מוסד שמואל נאמן אינו אחראי לתוכן המופיע באתרים המקושרים

פרסומי צוות המחקר

ארגונים, נתונים ואירועים נבחרים

 

עצומות נגד החרם האקדמי

 

מאמרים, דוחות וכתבות

הכרזות של אוניברסיטאות וארגונים מקצועיים