בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
דרושות: טכנולוגיות מים בתחום חיפושי הגז והנפט
תעשיית טכנולוגיות המים הישראלית הפכה בשנים האחרונות לאחת מהמבוקשות בעולם. נספחים מסחריים בשלל שגרירויות מתעניינים בתוצר שיש לחברות הישראליות להציע ונראה כי גם משרד הכלכלה הבין את הרמז והקים פרויקט ייחודי שייבחן את האתגרים הבאים של החברות בתחום. פרויקט המחקר שנערך בחסות המשרד ובשיתוף מוסד שמואל נאמן ומכון הייצוא יבקש למפות את מפת האתגרים הגלובליים לתעשיית המים הישראלית.
המסע למצוינות בגליל
המניע של יוזמי ומקימי התכנית; ד”ר דוד בן טולילה (מכללת גליל המערבי), גיורא שלגי, ד”ר אביגדור זוננשיין וחוה שר (מרפאל), היה הצורך שהועלה ע”י מספר גורמי תעשייה להשקיע בשיפור התחרותיות של התעשייה בצפון בכלל ובגליל בפרט.
מי שחושב לכפות לימודי חול לא מכיר את הקהילה החרדית
ד”ר ראובן גל, ראש פרויקט לשילוב חרדים בטכניון: האופן שבו הממשלה מתנהלת ובעיקר ההתבטאויות של הימים האחרונים, במקום לקדם את העניין יוצרים דווקא את ההפך.
כנס בינלאומי בנושא שימושים כימיים בגז טבעי יתקיים בת”א
כנס בינלאומי רב משתתפים יתקיים בנושא השימושים הכימיים של הגז הטבעי. הכנס יפתח את תערוכת ישראכם 2013 שתתקיים ב-30 באפריל. התערוכה והכנס יתקיימו בחסות משרד האנרגיה, החברה הישראלית לכימיה והתאחדות התעשיינים. תחת הכותרת “גז טבעי הוא הרבה יותר מדלק זול”, יתכנסו תחת קורת גג אחת אישים בעלי שם ממוסדות מחקר מובילים בארה”ב ונציגים של חברות ענק.
חינוך מחדש
על פי דוח מחקר שפרסם מוסד שמואל נאמן בטכניון לפני כשנה והונח בין היתר על שולחנו של פירון, אין התכנות בשלב הזה להפיכת לימודי הליבה לחלק אינטגרלי מתכנית הלימודים החרדית. עם זאת מציע המחקר מודל שיאפשר מסגרת לימודים חוץ בית-ספרית שתאפשר במימון המדינה להורים החפצים בכך, לשלוח את ילדיהם ללימודי ליבה במעין מסגרת לא פורמאלית של לימודים.
פרס ישראל האלטרנטיבי- עשרת המובחרים
העיתון “מקור ראשון”, בטאונה של הציונות הדתית, בחר ב-10 ישראלים להם החליט להעניק את “פרס ישראל האלטרנטיבי”. אחד מהעשרה הוא ד”ר ראובן גל, אשר נבחר בזכות תרומתו החברתית.
“בחרנו באנשים. לא בסיסמאות. כי אנחנו מאמינים שבדרך למדינה טובה יותר, אנחנו זקוקים לאנשים טובים באמצע הדרך, כאלה שאפשר לצעוד אחריהם וללמוד ממה שעשו”
בדברי ההסבר נאמר: “בתפקידו הנוכחי, כראש הפרויקט ‘שילוב חרדים בכלכלה הישראלית’ של מוסד שמואל נאמן למחקרי מדיניות לאומית בטכניון, גל מתמקד בחקר אפשרויות השילוב התעסוקתי של חרדים, ובאספקה יזומה של מידע בנושא זה לקובעי המדיניות. בתפקידו הקודם, המייסד והמנהל הראשון של מנהלת השירות האזרחי-לאומי במשרד ראש הממשלה, הצליח להכפיל את מספר החרדים והערבים, הפטורים משירות צבאי, התורמים לחברה במסגרת שירות אזרחי-לאומי”.
האוניברסיטה מאחורי האבולוציה הטכנולוגית של ישראל
מאז פתיחתו בשנת 1923, הטכניון יוצר חדשנות
בואו נדבר על זה בנושא “שוויון בנטל”
נושא ה”שיוויון בנטל” מלווה את מדינת ישראל למן הקמתה, ובשנה האחרונה, בעקבות אירועים כגון: ביטול “חוק טל” על ידי בג”ץ בתחילת 2012, הקמת הוועדה לקידום השילוב בשירות והשוויון בנטל (“ועדת פלסנר”) והעלאת הנושא לסדר היום הציבורי על ידי מפלגות כמו “יש עתיד”, “הבית היהודי” ו”קדימה”- הוא תופס חלק נכבד מן השיח הציבורי.
בנושא הבוער הזה, תעסוק התכנית “בואו נדבר על זה”, שתשודר ב10 באפריל 2013, בין השעות 21:00-23:00, ברשת ב’ של קול ישראל.
קראו עוד על מה שהולך להיות בשידור, ועל המשתתפים בפאנל התכנית, שתונחה על ידי מיכאל מירו, מנכ”ל קול ישראל.
הטכניון: הכונן הקשיח של ישראל
כאשר מחזור הטכניון של שנת 1957 סיים את לימודיו, חבריו התאגדו וכתבו מכתב תלונה לראש הממשלה שלהם, דוד בן גוריון, שהיה קצת עסוק בבניית אומה. “לא היו מקומות עבודה עבורנו בתחומינו”, נזכר גדעון פ. ענבר, מהנדס חשמל שעכשיו בן 79. “אשתי כל הזמן חזרה ואמרה, ‘אוי, המצב עגום, עגום, עגום.’ “
רגישות תרבותית- המפתח לשילוב חרדים באקדמיה
אם חפצים פרנסי ההשכלה הגבוהה להנגיש איכות ומצוינות אקדמית לכלל החברה ולהימנע מיצירת מעמדות שונים, עליהם למצוא דרך לשלב את הסטודנטים החרדים, המהווים חלק בלתי נפרד מדור העתיד של האקדמיה, בין כותלי המכללות והאוניברסיטאות, תוך רגישות תרבותית התואמת את השקפת עולמם ואת אורח חייהם של בני הקהילה.