בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
האקדמיה הישראלית מידרדרת במספר הפרסומים המדעיים לנפש
יאיר אבן-זוהר, אלה ברזני, דפנה גץ, נועה לביד
המחקר, שערך מוסד שמואל נאמן בשיתוף המועצה הלאומית למחקר ופיתוח במשרד המדע, מגלה גם כי חלה ירידה קלה באיכות הפרסומים וכי בשנים 2007-2011 נמצאה ישראל במקום ה-15 במדרג המדינות במדד איכות הפרסומים האקדמיים, בעוד ב-2005 -2001 האקדמיים הייתה במקום ה-12.
חברות הייטק מרוויחות ממו”פ ישראלי
מחקר חדש של מוסד שמואל נאמן והמועצה הלאומית למחקר ופיתוח מצא כי בעשור האחרון גדל מספר ההמצאות הייחודיות של מרכזי המו”פ הזרים בישראל בכמות ניכרת והם מהווים כיום נתח משמעותי מתוך סך כל הפעילות ההמצאתית הישראלית. המחקר זיהה מגמת גידול מובהקת לאורך השנים בניכוס קניין רוחני ישראלי לטובת מרכזי המו”פ הזרים באמצעות רכישה של חברות מקומיות. הפטנטים הנרכשים על ידי מרכזי המו”פ הזרים מהווים נתח מהותי מתוך סך כל תיק הפטנטים שלהם בישראל.
מרכזי הפיתוח הזרים הם לא הבעיה – אלא חלק מהפתרון
באחרונה התפרסמו ממצאי מחקר שנעשה על ידי מכון שמואל נאמן והמועצה הלאומית למחקר ופיתוח, ופילח רישומי הפטנטים בישראל לפי ייחוסם למקור הרישום. המחקר הראה כי 27% מהפטנטים נרשמו על שם מרכזי הפיתוח הזרים בישראל.
פרופ’ עוז אלמוג והוואטסאפ של סלמה מעוספיה
“חברתי המקסימה, סָלְמַה, היא עלמה צעירה בת 23 מהכפר עוספיא, שלא נפרדת שלך?” שאלתי בהיסוס. WattsApp- מהסמארטפון שלה. “אפשר להציץ ברשימת ה “בהחלט, למה לא”, היא השיבה, בנדיבות אופיינית”.
הטבות מס מופלגות יעודדו חברות
״אין ספק שיש צדדים חיוביים ברצונן של חברות היי־טק רב־ לאומיות לפעול בישראל, אך יש גם אלמנטים שעלולים לפגוע בנו, ויש לראות התמונה הכוללת״, אומרת דפנה גץ, שערכה מחקר על תפוקת המו״פ בישראל במרכז שמואל נאמן בטכניון.
לא רק בתי גידול לסטארט אפים: הפטנטים הישראליים עושים רילוקיישן
מחקר חדש של מוסד שמואל נאמן ומשרד המדע חושף את אבות ההמצאה הישראלים – ואת החברות שאליהן ההמצאות מגיעות ■ מספר הפטנטים בישראל ביחס לאוכלוסייה דווקא במגמת ירידה
ד”ר דפנה גץ, שכתבה את המחקר יחד עם ד”ר ערן לק ואמיר חפץ ממוסד שמואל נאמן, מסבירה כי סטארט־אפים, בהיותם חברות קטנות, נפגעו מהמשבר הכלכלי ומירידה בהון הפנוי של קרנות הון סיכון להשקעות.
ישראל ממוקמת במקום השישי בין מדינות ה-OECD בהגשות בקשות לפטנטים PCT של ממציאים ביחס לגודל האוכלוסייה
מחקר של מוסד שמואל נאמן בטכניון והמועצה הלאומית למו”פ שבמשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל על מאפייני הפעילות בתחום ההמצאות בישראל מצא כי בשנת 2010 מוקמה ישראל במקום השישי בין מדינות ה-OECD בהגשת בקשות לפטנטים במסלול ה-PCT של ממציאים ביחס לגודל האוכלוסייה.
נגיף ההתרסה
ראובן גל, איליה זטקובצקי
שני מסמכים שחיברו אנשי הפרויקט המחקרי־התכנוני ״שילוב חרדים בכלכלת ישראל״ במוסד שמואל נאמן למחקר מתקדם בטכניון, בראשות ד״ר ראובן גל, שופכים אור על העובדות. החוקר איליה זטקובצקי מצא, כי אוכלוסיית הסטודנטים החרדים בישראל גדלה בתוך שש שנים ביותר מכפליים – מכ-3,000 בתשס״ו ל-7,350 בתשע״ב – והגיע למסקנה שבשנת הלימודים הקרובה יגיע מספרם לכ-10,000.
9 מיליארד דולר מחכים לחברות המים הישראליות שיעברו לעולם התעשייה
גלעד פורטונה, שירי פרוינד-קורן
חברות המים הישראליות מתמחות כיום בעיקר בפיתוח מוצרים לחקלאות ובמערכות מים עירוניות ■ מחקר שנערך בטכניון מצביע על הפוטנציאל הגדול הצפוי להן אם ישכילו לפתח טכנולוגיות בקרת איכות וטיהור מים למפעלים בענפי המחצבים, התרופות והמזון
חיפה נגד אשדוד // רגע ההכרעה של נתניהו: כמה נמלים חדשים צריכה ישראל – והיכן
ראש הממשלה יחליט בימים הקרובים אם להקים שני נמלים פרטיים, כפי שדורש משרד התחבורה, או להסתפק באחד, לפי דרישת האוצר – ויכריע היכן יוקם הנמל הראשון ■ ההתלבטות הקשה מלמדת שההחלטה לא תישען על שיקולים מקצועיים בלבד מכיוון שהיא תישא בהשלכות לאומיות ואסטרטגיות