בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
טבע האדם
שינויי האקלים הם לא תחזית של מומחי אקלים מלפני 30 שנה לגבי עליה של חצי מעלה או מעלה שלמה במאה הקרובה. שינויי האקלים הם מה שאנחנו רואים כאן ועכשיו. חורף 2013 שהתחיל בסערה אחת משמעותית אחת ואז הפך לאחד השחונים בשנים האחרונות, הצפות, שריפות יער ועוד. על המערכות הממשלתיות והעירוניות להיערך לשינויים אלה.
הנעה אקדמית למשק הגז
פרופ’ אילון השתתפה בכנס בו נדונו ההיבטים של תעסוקה במשק הגז. פרופ’ אילון הציגה את לימודי התואר השני בניהול ומדיניות אנרגיה באוניברסיטת חיפה, בה היא משמשת כראש התוכנית
תכנית “רמזור לצפון” להשבחת מורים למתמטיקה ברמת 5 יח”ל יצאה לדרך
20 בתי ספר בצפון ישתתפו בתכנית שתוקצבה ב-2.6 מיליון שקלים.
העסקת חרדים – הקשיים, היתרונות והערך-המוסף
איליה זטקובצקי
איליה זטקובצקי, עוזר מחקר בפרויקט “שילוב חרדים” של מוסד שמואל נאמן בטכניון, בחן כמה מחקרים ונתונים שהתייחסו להשתכרות חרדים, כמה כספים המדינה מעבירה להם וכמה תועלת תצמח מהכנסת אותם חרדים לשוק העבודה ומגיע למסקנה כי שילוב בתעסוקה חרדים יטיב עם המשק.
מדד שנגחאי: כל האוניברסיטאות הישראליות ירדו במיקום
לפי מחקר שערך מוסד שמואל נאמן בטכניון, בשנת 1991 דורגה ישראל במקום הראשון בעולם מבחינת תפוקת המחקרים המדעיים, ושמרה על מיקום גבוה עד לשנת 2003. לאחר מכן החלה להידרדר, עד שב-2001 ירדה למקום ה-13.
מפספסים את הסטארט-אפ ניישן
במחקר שערך מכון שמואל נאמן בטכניון עולה גם כן בעיית המחסור הגובר במהנדסים. פרופ’ שלמה מי-טל מצביע על אינדיקציות מדאיגות שמתקבלות מדירוג תלמידי ישראל במבחני ההשוואה הבינלאומיים (PISA) במתמטיקה (38).
מחקר בטכניון: “ישראל היא סטארט־אפ ניישן בינוני מאוד”
לטענת חוקרים במוסד שמואל נאמן בטכניון, מיצוי פוטנציאל הצמיחה של ההיי־טק הישראלי יכול להזניק את התוצר ב–20% ■ פרופ’ שלמה מי־טל: “הסטארט־אפ ניישן זו שכבה צרה מאוד. 9% מהעובדים לא יכולים לפרנס מדינה שלמה”
מרכזי הפיתוח הזרים: היתרון של ההיי־טק הישראלי
יותר מבכל מדינה אחרת, מגזר ההיי־טק והמו”פ הישראלי נסמך על השקעות זרות. האם חברות ענק כמו אינטל, מיקרוסופט וגוגל מנצלות את הידע הישראלי לעשיית רווחים בחו”ל, או תורמות לתוצר המקומי? בטכניון מאמינים כי תפקידן קריטי להצלחת ההיי־טק הישראלי.
האוניברסיטאות בישראל שומרות על מעמדן הבינלאומי
ישראל שמרה על מעמדה האקדמי בעולם, אך המתחרים נהיו קשוחים יותר, לפי מחקר השוואה מקיף על השנים 2003-2013 שנערך ע”י עמית מחקר בכיר במוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, פרופ’ אורי קירש.
הערכת מחקר בישראל: ראיון עם ד”ר דפנה גץ
ב-2013, מוסד שמואל נאמן פרסם דו”ח המכסה את התפוקה המדעית בישראל 1990-2011, זיהוי הדיסציפלינות המדעיות המובילות בארץ ומשווה אותם למדינות ברחבי העולם. עם המיקום הגיאוגרפי הייחודי והרכב דמוגרפי, ישראל מציגה מקרה מעניין של יכולות מדעיות ותפוקה כמו גם מגמות של שיתוף פעולה. למהדורה זו, ראיינו את דפנה גץ, החוקרת הראשית של דוח זה.