בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
נתניהו לא יתחבר לזה אבל הגיע הזמן להעלות מסים.
מנואל טרכטנברג
הממשלה צריכה להכיר בכך שמיצינו את ההתקבצות של ההוצאה הציבורית על שירותים החברתיים, ולגבש מדיניות חדשה שתחתור מחד להגדלת תקציב הבריאות, התחבורה, החינוך והדיור בכ-25 מיליארד שקל בשנה, ומאידך תדאג להעמקת גביית המסים כך שישמר יחס חוב־תוצר של 60%”
כך כותב פרופ’ מנואל טרכטנברג, היו”ר לשעבר של המועצה הלאומית לכלכלה, במסמך מדיניות חדש שהכין מטעם מוסד שמואל נאמן בטכניון.
הצדעה חרדית לשירות הלאומי -מאמר בעיתון ‘הפלס’, 28.6.2019
כותב המאמר מצטט את דבריו של ד”ר ראובן גל, מי ששימש בעבר כראש מנהלת השירות האזרחי-לאומי, וכיום עמית בכיר במוסד שמואל נאמן בטכניון, שמסביר כי השירות האזרחי והלאומי מהווים מנופים להשתלבות האוכלוסייה החרדית בשוק העבודה הישראלי.
המכללות, המחקרים והחברה הערבית: הוויכוחים מאחורי שיעור התעסוקה בהייטק
בנימין בנטל, דן פלד
מחקר מעורר מחלוקת נוסף פורסם לפני כשנתיים על ידי מכון שמואל נאמן. לפי המחקר הזה, בכלל אין מחסור במהנדסים בישראל. הטיעון שלהם הפריך את הטענות הרווחות בתעשייה על מחסור חמור בעובדים, שהוביל גם לעלייה חדה בשכר המתכנתים.
לפי החוקרים דן פלד ובנימין בנטל, אין פער בין מספר המהנדסים שמוכשר בכל שנה לבין הצורך בשוק.
טובעים באשפה -כתבה בעיתון “נשים”
צריכה לא מאוזנת של מוצרים שונים מאוכל עד בגוד מעמיסה על הסביבה גם מבחינת נצול משאבי הטבע והסביבה וגם מבחינת כמויות הפסולת המיוצרות. כשמחליטים לרכוש מוצר, צריך לזכור שזול הוא בעצם יקר- מבחינה סביבתית.
לחשמל את תל-אביב: התוכנית הדרמטית של העירייה לתחבורת העיר נחשפת
אופירה אילון, עידן ליבס
עמדות טעינה בחניונים, אוטותל חשמלי ואיסור על כניסת כלי רכבים מזהמיםעמדות טעינה בחניונים, אוטותל חשמלי ואיסור על כניסת כלי רכבים מזהמים
• עיריית תל-אביב מתחילה “לחשמל” את כלי הרכב בעיר, בתהליך שיימשך עד 2025
• המיזם עדיין לא תוקצב, והוא תלוי גם בשיתוף-פעולה עם הממשלה
פורום האנרגיה בטכניון: “דרושה תוכנית אב לפיתוח משק האנרגיה עד 2050”
הממשלה פועלת ללא חזון במשק האנרגיה, ודרושה תוכנית אב למגזר עד 2050 — כך קבע פורום האנרגיה במוסד שמואל נאמן בטכניון. בדיון שנערך במארס בפורום בהשתתפות נציגים מהמגזר הפרטי ומחברת החשמל, עלה הצורך בקביעת תוכנית אסטרטגית לטווח ארוך יותר מזו שקבעה הממשלה ל–2030.
האם ישראל בטוחה מבחינה אנרגטית?
משק האנרגיה הישראלי הוא בעל מאפיינים יחודיים. אחת הבעיות המרכזיות היא היות המדינה מבודדת משכנותיה מבחינת אספקת וייצוא אנרגיה, בבחינת “אי אנרגטי”.
4 מיליארד שקל בקרן לטיפול בפסולת בישראל – ורק 100 מיליון שקל נוצלו ב-2018
בשנת 2018, בעוד שישראל טובעת בזבל, ניצל המשרד להגנת הסביבה, לשם קדום הטיפול בפסולת, מהקרן לשמירת הנקיון רק 100 מיליון שקל.
האבסורד הגדול יותר הוא שהכסף הזה נלקח מקרן שהצטברו בה -4 מיליארד שקל, אשר צוברת כספים כ-35 שנה ושנועדה לטיפול בפסולת ובסביבה.
הקרב הלוהט על 10 מיליון שקל: 32 רשויות מקומיות ניגשו לקול קורא לטעינת מכוניות חשמליות
אופירה אילון, עידן ליבס
משרד האנרגיה מציע לרשויות מימון של עד 30 אלף שקל לעמדה, שעלות הקמתה עומדת על 23 אלף שקל בלבד • פרסם קול קורא המציע תמיכה גם למעסיקים שיבנו עמדות טעינה עבור עובדיהם ולמרכזים מסחריים שיבנו עמדות טעינה ללקוחות • סך התקציב – 30 מיליון שקל.
הביקוש לטעינה חשמלית יהיה בעיקר במרכזי המטרופולינים, ולא בפריפריה, כך לפי “מדריך היערכות” לרשויות מקומיות שפרסם מוסד שמואל נאמן בהזמנת משרד אנרגיה.
מרבית הילדים נמצאים במסגרת חינוכית לא ראויה
מנואל טרכטנברג
“ברגע זה יש כמיליון ילדים באיזושהי מסגרת חינוכית, ורובם לא במסגרות ראויות. היום הם לא מקבלים את הכלים המינימליים כדי להיות אזרחים תורמים״ — כך קבע הכלכלן פרופ׳ מנואל טרכטנברג, חבר סגל באוניברסיטת תל אביב ועמית במוסד שמואל נאמן בפאנל שעסק בשאלה אם המועצה לגיל הרך תצליח לצמצם את הפערים בדור- Z