בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
הבחירות המוניציפאליות של ערביי ישראל: יותר אלימות, אבל יותר נשים
הבחירות המקומיות בשבוע שעבר סומנו ביישובים ערביים ישראלים על ידי אלימות רבה יותר, בעיקר, אך לא רק במדיה החברתית.
טורעאן, סכנין, טובא-זנגריה, כפר כנא, לקיה וחורה חוו אלימות שכללה ירי ופגיעה ברכוש.
בקלנסואה, המועמד המוביל לראשות העיר אפילו פרש מהמירוץ בשל איומי מוות על עצמו ועל משפחתו.
כמה פוטנציאל
רחל אלתרמן
עשרות מבנים שוממים, מוזנחים ומתפוררים פזורים ברחבי טבריה, משוועים שמישהו יגאל אותם. בתי מגורים שבנייתם לא הושלמה, מוסדות ציבוריים וגם אתרים היסטוריים נדירים.
האם יש להתפלא שטבריה אינה עיר תיירות משגשגת?
המועצה לשימור: “המבנים שייכים לרשות המקומית או לבעלי בתים פרטיים”.
העירייה: “עוקבים אחרי כל המבנים, לרבות בדיקת התקדמות העבודות של יזמים פרטיים, ביצוע סקר שימור ואישור תוכניות בנייה בהתאם לחוק”.
פרופסור רחל אלתרמן: בניינים נטושים משקפים עיר עם רמה כלכלית נמוכה.
לא עומדים בקצב: ישראל מאבדת גובה במדדי הפרסומים המדעיים הבינלאומיים
עד ראשית שנות ה 90- ישראל דורגה ראשונה במדד הפרסומים לנפש, אך הידרדרה עד למקום ה-14. בזמן שמספר הפרסומים הישראליים נותר כמעט זהה, מדינות אחרות עשו קפיצת מדרגה.
החדשות הטובות: ישראל ממשיכה להופיע בעשירייה הפותחת בפרסומים לנפש בתחומים כמו מתמטיקה, מדעי
המוח ופיזיקה.
משרד המדע ישקיע 15 מיליון ש’ במחקר בבינה מלאכותית
אלה ברזני, דפנה גץ, אושרת כץ-שחם, ערן כתר, סימה ציפרפל, אבידע שהם, רינת קליין
משרד המדע ישקיע 15 מיליון שקל בעידוד מחקר מדעי והנדסי בתחום הבינה המלאכותית, במטרה לחזק את הידע וכוח האדם בתחום. המשרד גם יעניק מלגות של 5 מיליון שקל לסטודנטים בתואר שני ומעלה בתחום, ועוד 20 מיליון שקל יוענקו למחקרי רובוטיקה. המשרד פרסם קול-קורא שמזמין חוקרים להגיש קדם־הצעות לשנת 2019.
זמן שווה כסף. אבל לא רק
אופירה אילון, עידן ליבס
פרויקט מנהרות הכרמל, שמאפשר לתושבי חיפה והצפון לחצות את רכס הכרמל תוך דקות ספורות בלבד, נחשב לאחד המיזמים המורכבים ופורצי הדרך שנעשו במדינת ישראל. מחקר של מוסד נאמן עם חברת אקו-פיננס מראה כי הנסיעה במנהרות חוסכת זמן, דלק, מפחיתה את זהום האוויר ומשפרות את איכות החיים באזור ומפחיתה בצורה דרמטית את עומסי התנועה.
מחקר: בישראל ינועו כ-200 אלף מכוניות חשמליות ב-2025
אופירה אילון, עידן ליבס
לפי מחקר חדש הבוצע על- ידי מוסד שמואל נאמן העוסק בעמדות טעינה עתידיות בישראל ומתפרסם כעת, נתח השוק של כלי רכב חשמליים צפוי לעמוד בעוד שבע שנים על כ- 5% מצי הרכב הכולל. עד 2025 יהיה ביקוש לכ-150 אלף עמדות טעינה פרטיות בכל רחבי ישראל ובנוסף כ-13 אלף עמדות ציבוריות לטעינה חשמלית.
המחקר בוצע על- ידי מוסד שמואל נאמן בשיתוף חברת ייעוץ EVConsult בתמיכת משרד האנרגיה ובשיתוף המינהלת לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה במשרד ראש הממשלה ותחזיותיו מבוססות על התפלגות טעינה ציבורית-מול-פרטית בעולם.
איום על אומת הסטראט-אפ: בוגרי ההנדסה בישראל חסרים מיומנויות בסיסיות
ארנון בנטור, תמר דיין, אביגדור זוננשיין
דו”ח חדש שנכתב ע”ב חוקרים ממוסד שמואל נאמן מוצא שאוניברסיטאות לא מקדמות כראוי במסגרת חינוך מהנדסים את ההקניה של כישרים רכים מיוחדים כדוגמת עבודת צוות, יצירתיות ותקשורת.
לא יצירתיים , כושלים בניהול זמן וגרועים בצוות: כך נראים בוגרי החוגים להנדסה
ארנון בנטור, תמר דיין, אביגדור זוננשיין
הבוגרים הישראלים חסרים מיומנויות חיוניות לעולם ההיי-טק : הם בעלי ראייה צרה, מתקשים לתקשר ואין להם מושג על רגולציה ותקציב – כך עולה ממחקר של מוסד שמואל נאמן. כדי לבלום את השחיקה ברלוונטיות של האקדמיה לתחום, החוקרים מציעים שורה של שינויים בהכשרה, וטוענים: “הזמן של הסגל הקדמי, המשאבים והמומחיות הם המכשולים העיקריים בפני רפורמה חינוכית”.
ההשפעה של אינטל: 52 אלף מועסקים בארץ
אינטל מפרסמת דוח אחריות תאגידית עם נתונים ממחקר של מוסד שמואל נאמן, שהושלם בימים אלה, המציג את השפעתה על המשק וההיי-טק הישראלי לאורך השנים. זאת בצל התפטרותו הכפויה של מנכ”ל החברה העולמית, בריאן קרזניץ’. קרזניץ’ הוביל השקעות נרחבות במרכז הפיתוח והייצור בישראל. באינטל ובממשלה מצפים כעת לראות מי יהיה המנכ”ל החדש, בתקווה שימשיך את קודמו.
פה טמון הזבל
כ- 80 אחוז מהפסולת בישראל מועברת לאתרי הטמנה, שם היא פולטת גזי חממה, מזהמת את הקרקע ואת מי התהום, תופסת שטחי קרקע נרחבים, פוגעת בנוף ויוצרת מפגעי ריח. תכנית חדשה אמורה להקטין את ממדי הבעיה אך פרופסור אופירה אילון אומרת כי תקצוב בלבד אינו מספיק כדי שהתכנית תמומש בהצלחה, וכי יש הרבה מאוד תהליכים חוקיים שיש להשלים על מנת להקים מפעלים לטיפול בפסולת.