Informing
Policy
for Progress

בתקשורת

PR@sni.technion.ac.il

972.4.829.2329+

נאמן בתקשורת

כתבות / ינואר 2021

מדענים לראש הממשלה: יש לקבוע יעדים לאיפוס פחמני של הכלכלה

אופירה אילון, ציפי עשת

השבוע פנו 128 מדענים לראש הממשלה, ודרשו ממנו לקדם החלטת ממשלה לקדום כלכלה דלת פחמן.
בין החותמים על המכתב, פרופ’ אופירה אילון, וד”ר ציפי עשת ממוסד שמואל נאמן בטכניון.

כתבות / ינואר 2021

בעקבות הגירעון העצום – פרופ’ טרכטנברג מזהיר: לא יהיה מנוס מלהעלות מיסים

מנואל טרכטנברג

הכלכלן הבכיר ומי שהיה חבר בוועדת הכספים של הכנסת פרופ’ טרכטנברג, מתריע שהממשלה בזבזה כספי ציבור ומבהיר: המיסים לא חייבים להתגלגל לאזרח הקטן – דרושה רפורמה מקיפה במערכת המס המסועפת והמפלה לרעה את העסקים הקטנים.

כתבות / ינואר 2021

טובעים בניירת

אופירה אילון

חברה ישראלית משווקת בקרב חברות גדולות ומשרדי ממשלה טכנולוגיה חדשנית שמפחיתה את השימוש בנייר ומשפיעה על תרבות ארגונית סביבתית במשרדים.
“תהליך ייצור הנייר דורש כמויות גדולות מאוד של אנרגיה ושל מים”, אומרת פרופ’ אופירה אילון.

כתבות / ינואר 2021

תוכנית חדשה תצמצם את ייצור האשפה בישראל

אופירה אילון

משרדי הכלכלה והגנת הסביבה גיבשו תכנית לאומית לקידום כלכלה מעגלית, תפיסה השואפת להשאיר משאבים במעגל הייצור והצריכה לפרק זמן ממושך, במקום שיהפכו לפסולת.
לפני מספר חודשים פרסם מוסד שמואל נאמן בטכניון ממצאים של סקר מקיף שמזהה חסמים המקשים על יישום תהליכי כלכלה מעגלית.

כתבות / דצמבר 2020

למחזר את שוק העבודה

אופירה אילון

האוסטרלים מתכננים לחולל מהפכה בתחום טיפול בפסולת כדרך להתמודד עם המשבר הכלכלי. ומה בישראל? פרופ’ אופירה אילון טוענת: “כדאי לנצל את המשבר ולעשות מהלימונים לימונדה”

כתבות / דצמבר 2020

להקפיא את האנרגיה לשימוש עתידי

עידן ליבס

פיטר דירמן, פיתח מערכת לאגירת אנרגיה המבוססת על הקפאת אוויר נוזלי. “הפיתוח הזה משלב בין שתי טכנולוגיות של אגירת אנרגיה: דחיסת אוויר ואגירה בקור. החידוש הוא דחיסת והעברת האוויר למצב נוזלי באמצעות קירורו”, מסביר עידן ליבס, חוקר מדיניות אנרגיה ותחבורה חכמה במוסד שמואל נאמן. “מהות הפיתוח הוא בפתרון האגירה ופחות במקור האנרגיה. החשמל יכול להגיע מכל מקור שיש בו עודף – במקרה הזה מדובר בטורבינות רוח”.

כתבות / דצמבר 2020

יותר מ 100 רציחות במגזר הערבי בישראל מתחילת שנת 2020

נוהאד עלי

בדו”ח “מדד הביטחון האישי לשנת 2018: אלימות, פשע ושיטור ביישובים ערביים” שערך ד”ר נוהאד עלי מטעם יוזמות אברהם, מכון שמואל נאמן לחקר מדיניות לאומית והטכניון, נמצא כי 61% מכלל קורבנות הרצח וההריגה בישראל בשנת 2018 היו אזרחים ערבים, למרות שערבים היוו פחות מ 20% מאוכלוסיית ישראל.

כתבות / דצמבר 2020

קווים לדמותו של עולם האקדמיה החרדי

ראובן גל

להלן דברים שכותב ד”ר ראובן גל, מוסד שמואל נאמן, ראש פרויקט ‘שילוב חרדים’: “במידה ואפיוני הציבור החרדי לא ישתנו באופן משמעותי, מדינת ישראל צפויה להגיע בתוך כשני עשורים לרוב חרדי שיהיה עני, לא יצרני ברובו, נשען על תמיכות ממשלתיות ובלתי מעורב בחברה ובכלכלה הישראלית”

כתבות / דצמבר 2020

המדינה מזניחה את מו”פ הבריאות – והציבור משלם מחיר כלכלי ובריאותי

ציפי בוכניק, דפנה גץ, רינת קליין

הוצאות משרדי הממשלה למו”פ אזרחי בתחום הבריאות הסתכם בפחות מ-1% מכלל הוצאות משרדי הממשלה על מו”פ אזרחי “הממשלה צריכה להתערב במקומות שבהם השוק הפרטי לא מצליח לפעול לבדו”

 

כתבות / נובמבר 2020

האם ישראל צריכה לשרוף פסולת

אחת ההחלטות הראשונות של גילה גמליאל כשרה להגנת הסביבה היתה לעכב את יישום התוכנית להקמת מתקני השבת אנרגיה משריפת פסולת והקמת צוות ייעוץ חדש לנושא, זאת רק כמה שבועות אחרי שקודמה בתפקיד החליט לקדם את הנושא.

“השבת אנרגיה מפסולת היא פתרון ראוי שמיושם בהרבה מאוד מדינות בעולם, אבל בתנאי שעושים אותו כמו שצריך. הפקת האנרגיה צריכה לעמוד בכל התקנים הסביבתיים-רגולטורים, הכלכליים והחברתיים”, מסבירה פרופ’ אופירה אילון מהחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה, המשמשת גם כחוקרת בכירה וראש תחום סביבה במוסד שמואל נאמן.