בתקשורת
972.4.829.2329+
נאמן בתקשורת
המשבר נוכח בישראל: שנת 2021 הייתה מהשנים החמות ביותר שנמדדו בארץ
השירות המטאורולוגי תיעד ומצא כי מספר הימים שבהם ירד גשם הצטמצם.
לדבריי פרופ’ אופירה אילון מאוניברסיטת חיפה וממוסד שמואל נאמן בטכניון, אשר מתמחה בתחום מדיניות היערכות והפחתת פליטות גזי חממה ועמדה בראש מרכז הידע להיערכות לשינויי אקלים: “גם אם חורף 20-21 הסתיים כ’קרוב לממוצע מבחינת כמויות הגשם’, הרי שצמצום ימי הגשם הביא, בסופו של דבר, לעוצמות גשם גבוהות יותר, לנגר עילי רב ש’אבד’ בגלל חוסר היכולת לחלחל בזמן קצר למי התהום, לשיטפונות, לפגיעה ברכוש ועוד”.
הדרישות עבור תשתית טעינה לרכב חשמלי בישראל
עידן ליבס
עידן ליבס, חוקר אנרגיה ותחבורה חכמה במוסד שמואל נאמן למדיניות לאומית, מדבר על הדרישות עבור תשתית טעינה לרכב חשמלי בישראל, והאתגרים הניצבים בפני הצמיחה המהירה בדרישות הטעינה.
מאבק במשבר האקלים? הפליטות השקופות ש”נעלמו” למשרדי הממשלה
אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, נעמה שפירא
כמה מתאן פולטת תעשיית הגז בישראל? בממשלה לא יודעים.
משרד האנרגיה קבע בדוח שהוציא: “ההשפעה של משק הגז על פליטות המתאן זניחה”
בניגוד להמלצות מוסד שמואל נאמן, בישראל לא מתקיים איסוף נתונים מקיף ומהימן של פליטות.
פרופ׳ אופירה אילון בראיון ב”כאן”: טיפול בפסולת בצורה נכונה
ראיון עם פרופ’ אופירה אילון, חוקרת בכירה במוסד שמואל נאמן בטכניון, ובאוניברסיטת חיפה בתחום מדיניות סביבתית: טיפול בפסולת בצורה נכונה, על הצורך בתיאום בין המשרד להגנת הסביבה לרשויות המקומיות.
ישראל טובעת בפסולת, חייבים לצמצם את היקף ההטמנה
פורום חוקרים של מוסד שמואל נאמן ואוניברסיטת חיפה טוען כי ישנם חסמים מהותיים שלא מאפשרים לממש את תוכנית ה”אפס פסולת” של המשרד להגנת הסביבה ומציעים להתחיל ביישום תוכנית הפרדת פסולת במגזר העסקי ורק בהמשך לעבור למגזר הביתי, תוך כדי הקמת מתקנים לטיפול בפסולת המופרדת.
האם ישראל מוכנה לעבור לאנרגיות מתחדשות?
פרופ’ אופירה אילון, חוקרת בכירה במוסד שמואל נאמן בטכניון, ובאוניברסיטת חיפה מסבירה על האתגרים, הבעיות וההתקדמות שעשתה ישראל עד כה ואיך יראו חיינו עם 100% אנרגיות מתחדשות.
פרופ׳ אופירה אילון אצל דליק ווליניץ: האם עוד ניתן לתקן ולבלום את משבר האקלים?
ראיון עם פרופ’ אופירה אילון, חוקרת בכירה במוסד שמואל נאמן בטכניון, ובאוניברסיטת חיפה בתחום מדיניות סביבתית על שאלת טרילוני הדולרים: האם עוד ניתן לתקן ולבלום את משבר האקלים?
המיסוי החדש על הכלים החד-פעמיים. ראיון עם פרופ’ אופירה אילון בגל”צ
ראיון בגל”צ עם פרופ’ אופירה אילון, חוקרת בכירה במוסד שמואל נאמן בטכניון, ובאוניברסיטת חיפה בתחום מדיניות סביבתית על רקע הכפלתם הצפויה של מחירי כלי-האוכל החד-פעמיים מפלסטיק, עם הכניסה לתוקף של המיסוי החדש על הכלים החד-פעמיים.
בשורה התחתונה- המס הזה מטפל בכמות מזערית של הפסולת ולכן, יהיה עוד קנס על הצבור.
קישור אל הראיון בגל”צ – הראיון עם פרופ’ אופירה אילון מתחיל בדקה 21:46.
מנהרות הכרמל – מהמנדט הבריטי ועד לעליית התעריפים והמחאה הציבורית
עוד כשהמנדט הבריטי שלט בארץ עלה הרעיון של מנהרה שתחצה את הכרמל. עשרות שנים אחרי, לצד צמצום זמני הנסיעה, עולות אינספור טענות נגד החברה המפעילה את מנהרות הכרמל.
מחקר שערכה פירמת “EcoFinance” בשיתוף עם מוסד שמואל נאמן, מצא כי מאז פתיחת המנהרות נרשמה ירידה של כ-40 אחוזים בעומסי התחבורה בשעות השיא בצירים המרכזיים, לצד חיסכון של כשישה מיליון ליטרים של דלק מידי שנה, הפחתת זיהום אוויר ושינוי חיובי משמעותי באיכות האוויר.