Informing
Policy
for Progress

חדשנות בישראל 2010 יישום תוכנית ישראל 2028,סדנה III לדיון בנושא: הקלינטק בישראל- תמונת מצב 2010

גלעד פורטונה, אלעד שביב, משה אלעד, דורין אלמוג-סודאי
דוח /
יוני 2010

שתפו

READ ONLINE

ציטוט

פורטונה, ג׳, שביב, א׳, אלעד, מ׳, ואלמוג-סודאי, ד׳ (2010). חדשנות בישראל 2010 יישום תוכנית ישראל 2028,סדנה III לדיון בנושא: הקלינטק בישראל- תמונת מצב 2010. מוסד שמואל נאמן.
https://www.neaman.org.il/plan-workshop-3-cleantech-israel-2010-heb/

ב-20 ביוני 2010 התקיימה סדנה שלישית בנושא “מינוף החדשנות לבניית וחיזוק תעשיית הקלינטק בישראל” באונ’ תל-אביב. הסדנה ארכה 4 שעות והשתתפו בה על פי הזמנה מראש כ 40 איש המעורים והמעורבים בתעשיית הקלינטק בישראל.

לסדנה היו שלושה חלקים: בראשון – מרכז תחום הקלינטק, אלעד שביב הציג את הישגי הסדנא הקודמת והגדיר את מטרת הסדנא הנוכחית: ניתוח הצרכים בתעשייה מ4 היבטים שונים: פיתוח ידע, מימון, פיתוח השוק המקומי ופיתוח השוק הבינ”ל- הבנת האתגרים והחסמים שבדרך והצעת דרכים להתגברות על חסמים אלו תוך התווית מדיניות כוללת מחד וצעדים פרקטיים מאידך. בשלב השני יתועדפו ההצעות על שני צירים: יישימות ואימפקט. יו”ר הפרויקט, ד”ר גילי פורטונה,   ביקש להזכיר, בהמשך לסדנא הקודמת כי קהל היעד אליו מיועדת העבודה אינו אחיד ומורכב משלושה קהלים למעשה: קובעי מדיניות,   מנהלי מגזר ההיטק והאקדמיה.

אורחת הסדנה, מנהלת נציבות ארה”ב – ישראל אן לייבשוץ ציינה כי הממשל האמריקאי מקצה כיום סכומים משמעותיים לתעשיית הקלינטק, והדגישה את החשיבות השת”פ המקצועי בתחום בין תעשיות הקלינטק הישראלית והאמריקאית על מרכיביה.

בחלק השני של הסדנה התחלקו המוזמנים לקבוצות עבודה ע”פ ארבעת התחומים שהוגדרו, בראשות יו”ר נבחר לכל תחום. הקבוצות קיימו דיון חופשי בו התאפשר לכל משתתף להביע את דעותיו והצעותיו. בסופו של סיעור המוחות מיקדה כל קבוצה את הצעותיה ותיעדפה אותם ע”פ מדדי ישימות /השפעה .

בחלק השלישי נאספו הקבוצות יחד להציג את המיצאים לדיון.

ממצאים: כל הצוותים ציינו כי להצלחת התהליך מחוייבת מדיניות רגולטורית אקטיבית אשר “תיישר קו” עם הרגולציה במדינות המפותחות בכל נושאי תקני איכות סביבה, מדיניות פחמן והפחתת פליטות
מדיניות כזו היא המפתח לכינון שוק מקומי (להבדיל מתעשיות ההיטק מדובר בשוק גדול בשל ההיבטים התשתיתיים.) רגולציה בנושא תאפשר התמקדות של התעשייה במו”פ ובאתרי ביטא לקראת ייצוא, וכן תשפר את מעגל התעסוקה במשק ותחזק את התעשייה המסורתית. נושא נוסף שהוזכר ע”י הצוותים הוא הצורך בגוף מרכז אחד בתוך הממשלה אשר ימפה ויתעדף את התחומים בתעשייה, וכן התאמת הקריטריונים לקבועי הזמן של הקלינטק. נושא שלישי שעלה כקונסנזוס הוא הגדלת תקציבים והקצאות לתחומים המתועדפים.

 

 

 

 

 

 

 

Upcoming Events