מדדים למדע, לטכנולוגיה ולחדשנות בישראל: תשתית נתונים השוואתית (חוברת רביעית בסדרה)

צטט כ:
גץ דפנה, פלד דן, בוכניק ציפי, זטקובצקי איליה, ברזני אלה, לק ערן. מדדים למדע, לטכנולוגיה ולחדשנות בישראל: תשתית נתונים השוואתית (חוברת רביעית בסדרה) חיפה, ישראל, מוסד שמואל נאמן, 2013. https://neaman.org.il/Science-Technology-Innovation-Indicators-Israel-International-Comparison-Fourth-HEB

מוסד נאמן שמח להציג את הפרסום הרביעי בסדרה "מדדים למדע, לטכנולוגיה ולחדשנות בישראל: תשתית נתונים השוואתית". דוח זה יוצא לאור בשיתוף עם המועצה הלאומית למחקר ופיתוח והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

פרסום זה מכיל מדדי מפתח רבים, בנושאי תשומות ותפוקות במדע, טכנולוגיה וחדשנות, עבור ישראל לתקופות של עשור ומעלה וגם בהשוואות בינלאומיות וכן מדדים רבים אחרים שעוזרים לראות את התמונה הכוללת שהיא תוצאה של מדיניות הממשלה, של מוסדות ההשכלה הגבוהה ושל המגזר העסקי והשפעת מדיניות זו על כלל המשק.

הדו"ח נועד לשמש כבסיס להשוואה בינלאומית ולניתוח מצבה של ישראל במדדים השונים וכן לספק מידע למעצבי מדיניות ואחרים המתמודדים עם נושאי מדיניות בתחומים אלה. אחת המטרות העיקריות של מדיניות המדע והטכנולוגיה הישראלית היא לקדם מערכת מו"פ מאוזנת ולהבטיח כי המו"פ המכוון והחדשנות פועלים בצורה התורמת לחברה ולמשק. אנו צופים שפרסום זה יספק תובנות מועילות שתהיה להם השלכה על המדיניות הלאומית והבינלאומית ותתרום ללימוד ולהבנת המצב הנוכחי הישראלי בהקשר של מדע, טכנולוגיה וחדשנות.

החוברת הנוכחית של מדדים למדע טכנולוגיה וחדשנות בישראל – הרביעית מאז שהחל פרסומן בשנת 2006,  מאורגנת סביב שבעה נושאים מרכזיים:

  • ההוצאה הלאומית למו"פ אזרחי: מדידת היקפי המו"פ בישראל במונחים כספיים ואחרים, תוך הבחנה בין הגורמים המבצעים והגורמים המממנים, (פרק 2).
  • הון אנושי במדע וטכנולוגיה: היקפי כוח האדם העוסק בתחומי הפיתוח וההטמעה של תחומי המדע והטכנולוגיה השונים, תחומי ההכשרה ומקומות הלימוד, ומאפיינים נוספים, (פרק 3).
  • מדדי תמורה ותפוקה כלכליים לפעילות במדע וטכנולוגיה: במונחי תוספת תוצר ענפי, צמיחה כלכלית ושפור פריון העבודה והפריון הכולל, (פרק 4);
  • תפוקות במדע ופיתוח טכנולוגי: פרסומים מדעיים וציטוטיהם, ורישום פטנטים, (פרק 5);
  • מו"פ וחדשנות לפי ענפים נבחרים ולפי מוסדות מחקר: מבט כללי לפי ענפי תעשיה, ומיקוד בענפי טכנולוגיות מידע, מחקר מדעי ופיתוח, ביוטכנולוגיה, סקרי חדשנות, ומכוני מחקר ממשלתיים וציבוריים, (פרק 6).
  • הגלובליזציה בתחומי המו"פ והיצירה המדעית: מדדים להתפתחות הקשרים הבין לאומיים המבוססים על פתוחים טכנולוגיים ומחקר מדעי – היקף המסחר הבינלאומי מבוסס ידע טכנולוגי, חברות רב-לאומיות ומרכזי מו"פ של חברות זרות, השקעות זרות בתחומי היי-טק, וקשרי מחקר בין-לאומיים, (פרק 7).

המוכנות הטכנולוגית: תשתיות תקשורת וטכנולוגיות מידע והטמעתם בחברה ובממשל, ועמדות הציבור בנושאי מדע וטכנולוגיה (פרק 8).

פרסומים נוספים שיכולים לעניין אותך

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות