מאמרים וגילויי דעת
מחקר ופיתוח בתחום הסביבה בישראל ומסחורו – חסמים והסרתם | אקולוגיה וסביבה
עדי וולפסון, אופירה אילון, אורנה רביב, דניאל מדר
“יש תרופה לפנאטיות”
פרופ’ שלמה מי-טל מציג ראיון וירטואלי עם הסופר המנוח עמוס עוז בעזרת ציטוט משפטים מספרו.
מצאו את השיטה: המהלך של ה-BDS שיכול לפגוע בישראל אנושות / מעריב
פרופ’ בועז גולני ופרופ’ רבקה כרמי: “המאבק בחרם האקדמי אינו דורש השקעות עתק, אלא התגייסות של הגורמים המתאימים בארץ, תכנון ראוי מבוסס ידע והבנה של הצעדים הנדרשים, בהם הקמה פרו־אקטיבית ותחזוקה של שיתופי פעולה עם גורמים רלוונטיים בחו”ל כולל מערכת קשרי חוץ ולובינג ייעודית ובעיקר, נכונות ונחישות למאבק מתמשך על פני שנים. את כל אלה ניתן לבצע בתקציבים צנועים למדי ויפה שעה אחת קודם.”
התפתחויות בפרקטיקה הסטטיסטית
פרופ’ רון קנת מציע מבט רטרוספקטיבי על יישום שיטות סטטיסטיות במגוון רחב של תחומים. מאמר זה מדגיש התפתחויות ומתודולוגיות משמעותיות בתחום, עם דגש מיוחד על השנים האחרונות.
הנדסה והמגזר הציבורי: הילכו שניים יחדיו? המגזר הציבורי זקוק למנהלים מהנדסים
פרופ’ אורית חזן פונה בקריאה אל המוסדות להשכלה גבוהה, ובעיקר לאוניברסיטאות המכשירות מהנדסים ומהנדסות: חשוב להדגיש בפני הסטודנטים והסטודנטיות להנדסה את האפשרות להשתלב גם במגזר הציבורי, לחשוף בפניהם את אפשרויות התעסוקה במגזר זה, לדון במשמעותה של חשיבה הנדסית לניהולה של המדינה, לחנך למעורבות חברתית, לזמן פתרון בעיות השייכות למרחב הציבורי כבר במהלך התואר, להציע מגוון מסלולי התפתחות מקצועית המשלבים את המגזר העסקי והמגזר הציבורי, ועוד ועוד. את כל הפרטים ניתן למצוא בקישור אל הטור המלא.
פיתוח פדגוגיה ביקורתית של מורים
מאמר שנכתב בהשתתפות פרופ’ טלי טל מדגיש את החשיבות של הוראת מדעים בסביבות חוץ כיתתיות, כדי להתמודד עם אי שוויון חינוכי בקהילות בעלות משאבים דלים ולהגביר צדק חברתי.