מאמרים וגילויי דעת
להתפלל, לעבוד וללמוד תורה
במאמר זה , פרופ’ שלמה מי-טל דן בהשתלבות החברה החרדית בכוח העבודה בישראל, בנסיבות ההיסטוריות שהובילו למצב הנוכחי, ובתמריצים השונים שדוחפים יותר ויותר גברים חרדים להצטרף לכוח העבודה , בשילוב עם לימודי תורה
אשליית התמ”א: רעידת אדמה היא רק תירוץ לרווחים כלכליים
רחל אלתרמן
התוכנית לחיזוק מבנים תמ”א 38 יוצרת אשליה של “מוכנות” ויוצרת העדפה של החזקים באזורים שדווקא פחות מועדים לרעשי אדמה .בפועל, תמ”א 38 היא בעיקר כלי לתוספת של יחידות דיור תוך שידרוג של דירות קיימות ולעיתים תכופות דווקא פוגעת ביציבות של שכונות שאינן מתדרדרות. לכאורה, הפעלת התמ”א אינה באה על חשבון התקציב הציבורי אך למעשה היא מקטינה תקציבים לאזורים פחות אמידים בעיר. עד היום לא הושלמה תוכנית ארצית לחיזוק מבנים לפי מידת הסיכון. מדובר לא רק במגורים, אלא גם מבני ציבור, דרכים וגשרים.
בייבי- בום
תוכנית הראליטי הישראלית בייבי-בום , מראה את אחד הרגעים האינטימים ביותר בחייהם של זוג צעיר, מתרחשת בבית חולים במחלקת יולדות, אני בספק רב אם יש תוכנית דומה לזו בחו”ל. מאות אלפי ישראלים צופים בתוכנית .
ב 12 חודשים האחרונים נולדו בישראל כ 177 אלף תינוקות. הסתובבתי בכל העולם ותמיד נדהמתי מהמיעוט של תינוקות ונשים בהריון,כל מזרח אסיה , אירופה וצפון אמריקה חווים פחות לידות מרמת ההחלפה 2.1 לידות בממוצע לאישה ואפילו אירן וברזיל נמצאות ברשימה זו.
התקווה-הסיפור האמיתי מאחורי ההמנון של מדינת ישראל
במאמר זה , שלמה מי-טל סוקר את ההיסטוריה של ההמנון הישראלי “התקווה” – היסטורית הכתיבה של ההמנון, היסטוריית הלחנתו, ושלל הקשרים היסטוריים נוספים. בנוסף , שלמה מי-טל סוקר את היחס של החברה הישראלית והתנועה הציונית להמנון זה.
אמירת האמת לשלטון
אחד היסודות המרכזיים לדמוקרטיה נמצא תחת תקיפה, בישראל ובארה”ב. זו היכולת של מומחים לדבר אמת לשלטון ואת הנכונות של מנהיגים פוליטיים לשמוע את מה שהם אומרים.
בארה”ב, הנשיא דונלד טראמפ מינה את לארי קודלו כראש המועצה הכלכלית הלאומית שלו. קודלו בכך הופך לאדריכל מפתח של המדיניות הכלכלית בארה”ב. רבים מאמינים שהוא ידבר ‘כוח השלטון’ לאמת, במקום לדבר אמת לשלטון. בישראל שר האוצר כחלון עלול לא למנות מחדש נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, בגלל שהיא העזה לבקר את מדיניותו “המחיר למשתכן”, וכך דברה אמת לשלטון.
מה צפוי בשנת 2018?
במאמר זה, סוקר פרופ’ שלמה מי-טל את הסטטיסטיקות והמגמות החשובות בכלכלה הישראלית בשנת 2017, ואת התחזיות עבור השינויים שצפויים לעבור על הכלכלה בשנת 2018.
הזדמנות לשירות לאומי של ערבים
העובדה שוועד ראשי הרשויות הערביות החל לדון במיסוד התנדבות הצעירים הערביים מבורכת. שילוב הערבים בשירות האזרחי יועיל לכולם, רק ברור שלא יוכל להתבצע בכוח
חלק מההדתה הצה”לית
כותרתו של המסמך שעליו חתום מח”ט גבעתי היא “דף מפקד לקרב”, אבל למעשה זהו דף הגיגים אישי של אל”מ עופר וינטר.
יותר חזק מהדולר
השקל ממשיך להתחזק, ומייקר את הייצוא, אבל כלכלת ישראל נשארת איתנה, בניגוד לתחזיות של רואי השחורות
עליבאבא! סבבה!
במאמר זה, פרופ’ שלמה מי-טל מנתח ההשפעה על ישראל של כניסת חברות זרות שמעסיקות
עובדי הייטק רבים , כגון עליבאבא ואמאזון. בניתוח זה, נחקרות הן ההשפעות הכלכלית על ישראל (הרעיונות והכישורים של עובדי ההיי-טק הישראלים “נמכרים” לחברות זרות,
חברות הייטק מקומיות לא יכולות להתחרות בשכר שמציעות חברות ענק בינלאומית כמו אמאזון) והן ההשפעות החברתיות
(המשכורות בחברות אלה, הגבוהות בהרבה מהמשכורת הישראלית הממוצעת, משפיעות על פערי השכר בישראל ועקב כך על המאזן החברתי).