אופירה אילון

Ofira Ayalon
עמיתת מחקר בכירה, ראש תחום איכות סביבה
972-4-8292190
972-4-8231889
ofira@sni.technion.ac.il

תארים אקדמיים:

  • B.Sc מהפקולטה להנדסת מזון בטכניון
  • M.Sc מהפקולטה להנדסת חקלאות בטכניון
  • Ph.D מהפקולטה להנדסת חקלאות בטכניון
  • Post Doc מאוניברסיטת גנט, בלגיה 

תחומי מחקר:
כל ההיבטים הרחבים של ניהול משאבים סביבתיים וטבעיים, במיוחד בתחום של ניהול פסולת מוצקה (מיחזור, כילוי, הטמנה ותהליכים ביולוגיים):

  • הערכת מחזור חיים - כלי להערכה כוללת של מפגעים השפעות סביבתיות של מערכות ניהול פסולת המקדם לעבר ניהול פסולת מקיים.
  • כלכלה של משאבי סביבה וטבע.
  • אנרגיה וסביבה- מקומי, גלובלי, זיהום, אנרגיה אלטרנטיבית, שימור אנרגיה.
  • תפקידי החקלאות והסביבה.

פרופ' אופירה אילון היא העורכת-האורחת של הגיליון המיוחד של אקולוגיה וסביבה העוסק בהפחתת פליטות גזי חממה.
לארוע ההשקה של הגיליון – לחץ כאן

 

קבצים להורדה:
תרומת הטבע לבריאות גופנית ונפשית

תרומת הטבע לבריאות גופנית ונפשית

מחקרי מוסד שמואל נאמן בתחום זה בוחנים את התרומה של הטבע לבריאות הנפשית והפיזית של תושבי ישראל. המחקרים בוחנים את ההשפעה המיטיבה של חשיפה אל הטבע על האדם, ובתוך כך שהייה בטבע שמחוץ לעיר, ביקור באתרי טבע עירוני כגון פארקים וגינות עירוניות, ואף צפייה בטבע דרך חלונות או באמצעות תמונות. המחקרים בוחנים את התועלות שמפיקות מהטבע אוכלוסיות שונות, כגון מגזרים, מגדרים וגילאים שונים, ומספקים המלצות לאמצעים בהם ניתן לנקוט בכדי להגדיל את החוסן של אוכלוסיות אלה, באמצעות חשיפה אל הטבע והגברת המודעות לתרומתו בקרב מקבלי החלטות, גופים ביצועיים, בעלי מקצוע בתחומי הבריאות, התרבות והספורט, ובקרב כלל האוכלוסייה.
דו"ח המדע של אונסקו 2021:  מדע וחדשנות בישראל

דו"ח המדע של אונסקו 2021: מדע וחדשנות בישראל

דו"ח המדע של אונסק"ו נוסד ב-1993 תחת השם "מצב המדע בעולם". מאז פורסמו שבעה דוחות בסדרה. דוחות הסדרה מתארים וסוקרים את התפתחות מערכות התמיכה במדע, בטכנולוגיה ובחדשנות בעולם לאורך זמן. הדו"ח מצביע על מגמות מפציעות ושם אותן בהקשר פוליטי וסוציו-אקונומי. כל דו"ח מתחיל בסקירה של המגמות הגלובליות. את הפרק על ישראל כתבו ד"ר דפנה גץ וצוות מוסד שמואל נאמן.
מחקרים: שינויי אקלים - היערכות (מרכז הידע הישראלי)

מחקרים: שינויי אקלים - היערכות (מרכז הידע הישראלי)

בהתאם להחלטת ממשלה הוטל על המשרד להגנת הסביבה להכין תוכנית לאומית להיערכות ישראל לשינויי האקלים. לשם כך, החליט המשרד להקים מרכז ידע ישראלי לנושא, שיפעל לחיזוק הידע המדעי הקיים בכל הקשור להיערכות לשינויי האקלים בישראל ואף יפעל לשיווק הידע הישראלי המצטבר במדינות יעד אחרות.
 מחקרים: הטיפול בפסולת

מחקרים: הטיפול בפסולת

פרסומי מוסד שמואל נאמן בוחנים את הפוטנציאל להפחתת הפסולת במקור, לצמצום הטמנת פסולת ולפיתוח תהליכים אשר הופכים את המטרד למשאב, הן במגזר הביתי והן בסקטור התעשייה והחקלאות, ואת אמצעי המדיניות והכלים המעשיים שיש לגבש ברמה הלאומית וברמת השלטון המקומי והיזמות הטכנולוגית לקידום הנושא.
מחקרים: גז טבעי ונפט

מחקרים: גז טבעי ונפט

מחקרי מוסד שמואל נאמן בתחום זה מתייחסים לכלל ההיבטים הנובעים משימוש בדלקים מאובנים והם כוללים גם מספר עבודות שבוצעו בעבור המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה לבחינת ההשפעות הסביבתיות של גז טבעי כמקור מוביל ליצירת דלקים חלופיים לתחבורה, כתחליף לנפט.
מחקרים: תחבורה

מחקרים: תחבורה

פרסומי מוסד שמואל נאמן בתחום בוחנים, בין היתר, את ההשפעות הסביבתיות של אמצעי התחבורה השונים ואת הפוטנציאל, היתרונות והחסמים לשילוב תחליפי נפט במגזר התחבורה, ובתוכם, תחבורה חשמלית, תחליפים מבוססי פסולת וביו- אתנול, וכן את התועלות המשקיות מפרויקטים בתחבורה הציבורית, ממנהור כבישים ועוד.
מחקרים: שינויי אקלים – הפחתה

מחקרים: שינויי אקלים – הפחתה

שינויי האקלים זוכים לתשומת לב עולמית בגלל ההשלכות הסביבתיות, הכלכליות והחברתיות שיש להם על העולם המפותח והמתפתח. מחקרי מוסד שמואל נאמן בתחום זה כוללים התייחסות להפחתת פליטות גזי חממה (מיטיגציה) ותכליתם תיאור וניתוח הפליטות ומתן בסיס מדעי לגיבוש מדיניות לאומית בתחומים השונים, בהם – הפקת אנרגיה, תחבורה, תעשייה, בנייה, חקלאות, מים ועוד.
מחקרים: פיתוח בר-קיימא

מחקרים: פיתוח בר-קיימא

מחקרי מוסד שמואל נאמן בתחום דנים באתגרים ובהזדמנויות הנובעים ממצב של מחסור במשאבים – קרקע, אנרגיה, מים, מזון וחומרי גלם בתעשייה. המחקרים מציגים ניתוח מצב קיים, לצד פוטנציאל להתייעלות וחדשנות ולמינוף המו"פ הסביבתי, החקלאות והתעשייה הישראליים.
 מחקרים: חקלאות

מחקרים: חקלאות

מחקרי מוסד שמואל נאמן בוחנים היבטים שונים של תחום החקלאות בישראל, בהם, התרומות הציבוריות של החקלאות, האפשרויות לפיתוח חקלאות בת-קיימא בתנאי מחסור, כמו גם חקלאות ימית בת-קיימא, פיתוח ואימוץ טכנולוגיות מידע בחקלאות, סוגיות בממשק הניהול בין משק המים והחקלאות, חדשנות בחקלאות ועוד.
מחקרים: מים, נחלים וים

מחקרים: מים, נחלים וים

מחקרי מוסד שמואל נאמן בוחנים היבטים שונים של תחום המים בישראל, בהם, השלכות המהפכה של מעבר ממשק שנשען על מקורות מים טבעיים למשק שמתבסס ברובו על מים מושבים ומים מותפלים, ממשק מים וחקלאות, שיקום נחלים ויחסי הגומלין בין מים לצורכי ציבור וטבע ומים לצורכי אספקה ליתר המגזרים.
מחקרים: חדשנות – טכנולוגיות סביבה

מחקרים: חדשנות – טכנולוגיות סביבה

מחקרי מוסד שמואל נאמן מצביעים על הצעדים הנדרשים על מנת שמדינת ישראל תנצל את הפוטנציאל הגלום בשוק זה - הן לשיפור איכות החיים והסביבה בישראל והן בהזדמנות לייצא ולייצר מקומות עבודה בתחום. העבודות משקפות את המגמות העיקריות בעולם, ממפות את הייחוד והיתרון היחסי של המשק הישראלי ושופכות אור על החסמים העומדים בפני היזמים, המשקיעים ואנשי התעשייה בישראל, ומפרטות עקרונות בסיסיים לעיצוב מדיניות תומכת.
סדרי עדיפות לאומית בנושאי איכות סביבה

מחקרים: סדרי עדיפות לאומית בנושאי איכות סביבה

אחד מתפקידיו של מוסד שמואל נאמן הוא לגשר בין האקדמיה, התעשייה ומקבלי ההחלטות וזאת באמצעות הנגשת מידע ישים, עדכני וידע מבוסס מחקר, לרשות מוסדות המדינה. מסמכי סדרי העדיפות הלאומית שגובשו במוסד שמואל נאמן עוסקים במגוון נושאים שחשוב להעלותם לסדר היום הציבורי.
סימביוזה תעשייתית בצפון הארץ

סימביוזה תעשייתית בצפון הארץ

המונח "סימביוזה תעשייתית" מתאר מצב בו תעשייה מפתחת קשרים הדדיים עם גורמי תעשיה אחרים, באופן שמיטיב עם שני הצדדים, כך שפסולת של ארגון אחד יכולה לשמש כחומר גלם של תעשייה אחרת.
Israel

מערך ה-SETI של ישראל סדרת המחקרים של אונסק"ו

המחקר הוזמן על ידי האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ועתיד להתפרסם בסדרת המחקרים של אונסק"ו בנושאי מדיניות מדע, הנדסה, טכנולוגיה וחדשנות במהלך שנת 2015.
Introducing a Packaging Law in Israel - Potential and Possibilities for Application

חוק אריזות בישראל: פוטנציאל ואפשרויות יישום

האריזות מהוות, בהערכה גסה כ- 10% - 15% ממשקל האשפה וכשליש מנפחה. מבחינה כלכלית, עלות הטיפול בפסולת אריזות מגיעה לסך של כ- 100 - 150 מיליון דולר בשנה, וזאת, מבלי לקחת בחשבון את ההשפעות החיצוניות של ייצור האריזה, האיסוף, השינוע והטיפול בפסולת.
Agriculture and the Environment

חקלאות וסביבה

דו"ח, שהוגש לקרן ספיר של מפעל הפיס, עסק בשמירה על המרחב הכפרי ובכלי מדיניות ליישום "חקלאות בת קיימא" באזורים חקלאיים נבחרים. העבודה התבססה על בחינה של אזורים חקלאיים בעלי מאפיינים שונים, והסקת מסקנות לאור הנעשה בהם. נבחנו ארבעה אזורים חקלאיים: העמקים (עמק יזרעאל ומגידו), המועצה האזורית דרום השרון, עמק חפר וחבל עדולם, שבמועצה האזורית מטה יהודה. בכל אזור נלמדו מאפיינים ומגמות בחקלאות, צרכים וכיווני התפתחות, ומידת הישימות של כלים שונים לעידוד החקלאות.
National Policy for Packaging Waste Management

מדיניות לאומית לטיפול בפסולת האריזות בישראל

מטרת העבודה היתה בחינת חלופות חקיקה והמלצה על המתווה המועדף בישראל לטיפול בפסולת אריזות.
Preparation of Israel to Post-Kyoto Discussions and GHG Emissions Reduction

היערכות ישראל לדיוני פוסט קיוטו והפחתת גזי חממה

מטרתה הכוללת של העבודה היא לתת בידי המשרד להגנת הסביבה כלי עזר בדיונים בישראל ובזירה הבינלאומית בעקבות ועידת קופנהגן, שנערכה בחודש דצמבר 2009, וכן לפתח תכנית יישום להפחתת פליטות גזי חממה- מבחינת כלי המדיניות, שתוף פעולה עם משרדי ממשלה אחרים וגורמים מובילים במשק הישראלי.
National Energy Technologies Research and Development Survey

סקר מחקר ופיתוח טכנולוגיות אנרגיה בישראל

לאחרונה הושלם סקר למיפוי מחקר ופיתוח של טכנולוגיות אנרגיה בישראל, אשר בוצע על ידי צוות האנרגיה והסביבה במוסד שמואל נאמן, לבקשת המועצה הלאומית למחקר ופיתוח (להלן: המולמו"פ). הסקר כולל מיפוי של מאמצי המחקר והפיתוח המגוונים המתבצעים באקדמיה ובתעשייה הישראליים
Enlarging Water Supply in Israel Through Non Revenue Water (NRW) Reduction and Prevention of Sewage Leakage

הגדלת היצע המים בישראל ע"י צמצום פחת מים ומניעת דליפות ביוב

במסמך מוצגים נתונים המצביעים על צריכת המים העירונית בישראל ועל כמויות השפכים המיוצרות בגין צריכה זו. נושאים אלו נבדקו לעומק בכדי להבין את פוטנציאל החיסכון במים היכול לנבוע מהשקעה במערכות התשתית של אספקת המים ובמערכות הולכת הביוב.
Energy Efficiency in the Milking Center of Ein Harod Ihud

ייעול השימוש באנרגיה במכון החליבה בקיבוץ עין חרוד איחוד

מטרת הפרויקט היא לבחון דרכים לחיסכון או הוזלת עלויות האנרגיה במכוני חליבה, ולהציע צעדי חיסכון הכוללים שיפורים אנרגטיים מבוססים על המשך צריכת חשמל ודלק בתוספת אפשרית של אנרגית שמש תוך עמידה בקריטריונים של כדאיות כלכלית.
"ככה לא בונים תקומה!"

"ככה לא בונים תקומה!"

09 יולי, 2024
ד"ר גיא כגן: 'שיקום אמיתי של יישובי קווי העימות מחייב להשוות את זכויות הקניין הקרקעי של מושבים וקיבוצים לאלו של תושבי הערים. זהו הבסיס ל"הגנת היישובים וחיזוקם (ופיצויים)", וחייב להיות מרכיב יסודי בכל תוכנית שיקום ראויה ליישובי קווי העימות בצפון, בדרום, במזרח, ובכל מקום'.
השפעת תאריך התפוגה וסוג התווית על בזבוז מזון

השפעת תאריך התפוגה וסוג התווית על בזבוז מזון

01 ינואר, 2021
בזבוז מזון הוא בזבוז משאבי מים, אנרגיה, חומרים שנדרשים לייצורו, ובעת הטיפול בפסולת- נפלטים מזהמים למים, לקרקע ולאוויר. מחקר שנערך בקרב משפחות חיפאיות ע"י פרופ' אופירה אילון ועמיתים מצא כי למעלה ממחצית מפסולת המזון מורכבת ממזון ראוי למאכל, כשחלקו נובע מאי הבנת תוויות התפוגה
הטיפול בפסולת עירונית מוצקה בישראל

הטיפול בפסולת עירונית מוצקה בישראל

01 ינואר, 2021
בישראל מיוצרות מדי שנה כשישה מיליון טונות פסולת עירונית מוצקה, ורובה מופנית להטמנה. המאמר שופך אור על משק הפסולת בישראל, ומציג ממצאים לגבי חסמים מרכזיים בטיפול בפסולת עירונית מוצקה, אסטרטגיה להסרת החסמים ומאיצי ערך להשגת מטרת האסדרה – צמצום הפסולת המופנית להטמנה.
חוסר ההגיון במשבר ההצפות

חוסר ההגיון במשבר ההצפות

18 דצמבר, 2020
מידי חורף אנחנו שומעים על קריסת תשתיות ניקוז עירוניות כתוצאה מגשמים עזים, אולם תקציב כל רשויות הניקוז בישראל לשנת 2020 עומד על 55 מיליון שקל בלבד בעוד שרק בנהריה, עלות הנזקים בינואר 2020 מוערכת בכ-300 מיליון שקל
ישראל כבר לא מתייבשת?

ישראל כבר לא מתייבשת?

11 יולי, 2017
במאמר זה שהתפרסם ב-The Marker, פרופ' אופירה אילון מבקרת את ממשלת ישראל על חוסר יחס ראוי לצריכת מים במדינת ישראל. פרופ' אופירה אילון מציינת נתונים שמצביעים על אפשרות למחסור עתידי במים בישראל, וקוראת לממשלת ישראל להעלות את המודעות הציבורית לבעיית המים, ולהשקעה במציאת פתרונות טכנולוגיים לבעיה זו.
Israel and Trump heat up the world

ישראל וטראמפ מחממים את העולם

30 ינואר, 2017
שעות בודדות לאחר השבעת נשיא ארה
Israel can benefit from climate change

כך יכולה ישראל להרוויח ממשבר האקלים

28 אוקטובר, 2016
ישראל מתהדרת בידע הטכנולוגי שלה, והייתה בין המדינות הראשונות שחתמו על הסכם פריז, אבל בפועל - צריכת האנרגיה בישראל רק עולה ושיעור האנרגיות המתחדשות נותר נמוך. חבל שבגלל חוסר תשומת לב נפספס את ההזדמנויות שנוצרות בימים אלו.
Climate change: stop talking, start doing

שינוי האקלים: להפסיק לדבר, להתחיל לעשות

31 מאי, 2016
ישראל חתמה לאחרונה ברוב טקס על הסכם האקלים בניו יורק. אבל מה שוות התמונות הנוצצות אם בפועל היא לא משקיעה שקל בהיערכות לשינוי האקלים?
Encouraging waste on behalf of natural gas

מעודדים בזבוז בשם הגז הטבעי

16 ינואר, 2016
בשנים קודמות, לקראת ימי שרב, יצא קול קורא מחברת החשמל שממש התחנן שנשתדל לא להפעיל את מכשירי החשמל הלא נחוצים - בגל החום האחרון השתנתה המנגינה. הסיבות לכך מתוארות במאמר/
Information for the public will help reduce air pollution

מידע לציבור יסייע בצמצום זיהום האוויר

04 אוגוסט, 2015
אם יסופק לנו מידע, נוכל, כצרכנים, להבין טוב יותר את משמעות מעשינו ולחפש דרכים כדי לשפר את הביצועים שלנו במטרה לצמצם עלויות ולצמצם את פליטת המזהמים.
Return to diesel fuel will cost all of us more

החזרה לסולר תעלה לכולנו יותר

31 מאי, 2015
הסולר מייקר עד פי 6 את מחיר הפקת החשמל וגורם לפגיעה משמעותית באיכות האוויר משום שהוא מזהם הרבה יותר מגז טבעי.
A 240 million NIS fine on the public

קנס של 240 מיליון שקל על הציבור

25 ינואר, 2015
בעקבות יוזמת השר להגנת הסביבה, מר עמיר פרץ, לגבות 60 אגורות על כל שקית פלסטיק שהציבור יצרוך בסופרמרקט, כתבה פרופ' אילון טור אשר מצביע על חוק שעלותו לציבור גבוהה, אך התועלת מוטלת בספק.
Oil price reductions should not make us too complacent

שהוזלת הנפט לא תרדים אותנו

09 דצמבר, 2014
מדינות אופ״ק, ארגון המדינות המייצאות נפט, החליטו בשבוע שעבר שלא להפחית את תפוקת הנפט. המשמעות, בעולם של ביקוש והיצע, היא ירידת מחירים. למה התקבלה החלטה כזו?
Not to lower the price of electricity

לא להוריד את מחיר החשמל

27 אוקטובר, 2014
בעידן של יוקר מחיה מעיק, בעידן של מחאה חברתית וזעקת מעמד הביניים להפחתה במחירים מסבירה פרופ' אילון מדוע לא יהיה זה נכון להוריד את מחיר החשמל.
Garbage bags aren

שקיות הפלסטיק הן לא הסיבה לזיהום בישראל

14 ספטמבר, 2014
צמצום השימוש בשקיות נשיאה מפלסטיק הן נושא פופולרי בישראל כבר מ-2007, ללא הצדקה - הנזק לו הן גורמות הרבה פחות משמעותי משחושבים. הצעות החוק בנושא מיותרות גם הן, אפשר לצמצם את השימוש בשקיות בעזרת חינוך והסברה תוך שיתוף פעולה של רשתות השיווק.
Leveraging Climate Change

למנף את שינויי האקלים

26 יוני, 2014
ישראל היא אולי שחקן קטן בכל הקשור לפליטות גזי חממה, אך היא יכולה להיות גורם משמעותי בייצוא ידע וטכנולוגיות הקשורות להסתגלות לשינויי אקלים – שיטות השקיה חסכוניות, תכנון רגיש למים, בנייה ירוקה וטכנולוגיות סולאריות.
Law against plastic bags? You are populists

חוק נגד שקיות הפלסטיק? אתם פופוליסטים

18 פברואר, 2014
הצעות חוק חדשות מנסות להוציא משימוש את שקיות הפלסטיק, אבל האמת היא שמדובר באחוז קטן מסך פסולת האריזות וישנן בעיות מהותיות יותר.
When you put the bleaching detergents  next to the cereals

כששמים את האקונומיקה ליד הדגנים

09 פברואר, 2014
לא צריך להזמין הדברה כדי להיחשף לרעלים. הם נמצאים בארון, במכולת וגם בגן הילדים. הכתובת כבר מזמן על הקיר, רק צריך שמישהו יקרא אותה.
Why do we need scientists if we don

למה צריך מדענים אם לא מקשיבים להם?

07 ינואר, 2014
הממשלה מייקרת את התחבורה הציבורית והחלב בקרטון בניגוד גמור למה שממליצים החוקרים. האירופאים, לעומת זאת, מקדישים סכומי עתק לחקר הסביבה במסגרת תוכנית המחקר החדשה 2020 HORIZON.
How will the Israeli gas flow?

איך יזרום הגז הישראלי?

23 דצמבר, 2013
המדינה מנסה לקדם הקמת שני מתקנים יבשתיים לקליטת הגז, אך תושבי האזורים שנבחרו למיקום המתקנים מתנגדים משיקולים בטיחותיים וסביבתיים. נראה שהקמת אסדה צפה בים עשוייה לפתור את הבעיה.
Waste separation: Start with institutions and factories

הפרדת פסולת: תתחילו במוסדות ובמפעלים

23 אוקטובר, 2013
המדינה מסתמכת על רצונם הטוב של האזרחים להפריד בין פסולת יבשה לרטובה. למה לא לאלץ את העסקים הגדולים, ואפילו את הצבא ובתי הכלא, להתחיל את המהפכה?
Garbage dreams

חלומות מהזבל

18 אוקטובר, 2013
אם רוצים להתמודד עם בעיית הפרדת הפסולת האורגנית ולגרום למשקי הבית להפריד את הפסולת במקור, יש לתת לעסקים הגדולים להתניע את התהליך
The black hole of the gas

החור השחור של הגז

04 יוני, 2013
יש הרבה שאלות שצריכות תשובות מהותיות, ונדרשת עבודה חסרת פניות שתבחן את הפוטנציאל ואת יכולת המשק לקלוט את הגז
Water saving in Italy

שאלה של מחסור: איך חוסכים מים באיטליה?

24 יולי, 2012
באיטליה המשופעת במים, אין מודעות לחסכון במים. אצל החקלאים, שעלות המים מהווה חלק מתשומות הייצור שלהם, משתמשים בטכנולוגיה ישראלית לחסכון במים
Energy packaging

אנרגיה מאריזה

20 פברואר, 2011
Energy Forum No.25 - Energy in Israel - Vision of 2028

פורום אנרגיה 25: משק האנרגיה בישראל – חזון 2028

06.06.2012
מוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, במסגרת פעילותו בתחום האנרגיה, ממשיך בסדרת מפגשי פורום אנרגיה המוקדשים לדיון בנושאים בעלי חשיבות לאומית בתחום זה. בשנים האחרונות נערכו בארץ מספר לא-מבוטל של כנסי אנרגיה בעלי יריעה רחבה, שהיו פתוחים לכל; הוצגה אינפורמציה מעניינת, אך מטבע הדברים לא התגבשו המלצות אופרטיביות. בפורום האנרגיה אנו מקיימים דיון ממוקד בנושאים מוגדרים, בהשתתפות מספר מוגבל של מומחים בתחום המוזמנים לפי הנושא. מטרתנו היא להתרכז בשאלות רלבנטיות ומוגדרות, ולהגיע להמלצות על דרכי פעולה לקידום הנושא, שניתן יהיה להציגן בפני מקבלי החלטות.
Round Table in green growth - Third meeting

השולחן העגול לצמיחה ירוקה בישראל - מפגש שלישי

09.05.2012
המפגש השלישי של השולחן העגול לצמיחה ירוקה יתקיים ביום רביעי 9/5/2012 ב-16:00 במפעל אינטל שבהר חוצבים בירושלים
Energy Forum No. 24 - Solar Energy in residential buildings

פורום אנרגיה 24: אנרגית שמש לבנייני מגורים בישראל

20.03.2012
מוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, במסגרת פעילותו בתחום האנרגיה, ממשיך בסדרת מפגשי פורום אנרגיה המוקדשים לדיון בנושאים בעלי חשיבות לאומית בתחום זה. בשנים האחרונות נערכו בארץ מספר לא-מבוטל של כנסי אנרגיה בעלי יריעה רחבה, שהיו פתוחים לכל; הוצגה אינפורמציה מעניינת, אך מטבע הדברים לא התגבשו המלצות אופרטיביות. בפורום האנרגיה אנו מקיימים דיון ממוקד בנושאים מוגדרים, בהשתתפות מספר מוגבל של מומחים בתחום המוזמנים לפי הנושא. מטרתנו היא להתרכז בשאלות רלבנטיות ומוגדרות, ולהגיע להמלצות על דרכי פעולה לקידום הנושא, שניתן יהיה להציגן בפני מקבלי החלטות.
Symposium: Universities present: Environmental education in higher education institutes

יום עיון: אוניברסיטאות מקיימות: חינוך סביבתי במוסדות להשכלה גבוהה

12.02.2012
פרויקט הקמפוס הירוק בטכניון, המקודם זה עשור על ידי מוסד שמואל נאמן, נועד להקנות ולהעצים ערכים בנושאי סביבה ושימורה בקרב קהילת הטכניון.
Environmental Responsibility Conference 2011

כנס אחריות סביבתית 2011

21.12.2011
הכנס עוסק בסוגיות הכרוכות בשיקום ובפיתוח נחל קישון, תוך בחינת מעורבותו הסביבתית והחברתית של המגזר העסקי באזור חיפה והמפרץ.
Energy Forum 23: Wind Energy Utilization in Israel

פורום אנרגיה 23: ניצול אנרגית הרוח בישראל

19.12.2011
מוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית, במסגרת פעילותו בתחום האנרגיה, ממשיך בסדרת מפגשי פורום אנרגיה המוקדשים לדיון בנושאים בעלי חשיבות לאומית בתחום זה. בשנים האחרונות נערכו בארץ מספר לא-מבוטל של כנסי אנרגיה בעלי יריעה רחבה, שהיו פתוחים לכל; הוצגה אינפורמציה מעניינת, אך מטבע הדברים לא התגבשו המלצות אופרטיביות. בפורום האנרגיה אנו מקיימים דיון ממוקד בנושאים מוגדרים, בהשתתפות מספר מוגבל של מומחים בתחום המוזמנים לפי הנושא. מטרתנו היא להתרכז בשאלות רלבנטיות ומוגדרות, ולהגיע להמלצות על דרכי פעולה לקידום הנושא, שניתן יהיה להציגן בפני מקבלי החלטות.
The 4th Jerusalem Conference on Environment and Nature

כנס ירושלים לסביבה וטבע ה-4

07.11.2011
כנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע הפגיש, זו השנה הרביעית מומחים מהשורה הראשונה, מקבלי החלטות, בכירי ממשל ומובילי דעת קהל לדיון ובחינה משותפת של סוגיות סביבה וטבע מרכזיות בישראל.
Needs and priorities in the Haifa bay development towards a balanced prosperity

סדנא בנושא: מדדים לקראת פיתוח מאוזן ושגשוג במרחב מפרץ חיפה

07.02.2011
מטרת הסדנא היא מיקוד וזיהוי הנושאים החשובים לפיתוח ושגשוג של האזור ובאיזון הרצוי ביניהם, באמצעותו תושג המטרה של חשיבה ותכנון לטווח ארוך ושל כוללנות (אינטגרציה).

טובעים בניירת

08 ינואר, 2021

חשמל סטטי

01 אפריל, 2020

פה טמון הזבל

19 יוני, 2018
על פרשת דרכים

על פרשת דרכים

29 דצמבר, 2017
plastic bags taxation is working

מס השקיות עובד

10 ינואר, 2017
Carrying test drive

נשיאת מבחן

08 ינואר, 2017
Heat stroke 1

מכת חום

02 דצמבר, 2016
Addicted to plastic bag

מכורים לשקיות

13 אפריל, 2016
Surprise Bags

שקיות הפתעה

23 ספטמבר, 2013
water conservation

חסכון במים

15 אפריל, 2012
Stuck in the trash

תקועים בזבל

08 יולי, 2011
Infection

דלקת

13 מאי, 2011
The way to nature

בדרך אל הטבע

17 יולי, 2010
Catching the sun

תופסים שמש

18 נובמבר, 2009
The Green Power

הכוח הירוק

01 אפריל, 2009
Down the Drain

ירדו לטמיון

26 פברואר, 2009
גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות