מהלך מערכתי של בעלי עניין מקצועיים להשגת קונצנזוס של האפיונים, שיטות הוראה ודרכי הערכה ומדידה של מיומנויות מקדמות מצוינות ב – STEM במערכת החינוך וההשכלה הגבוהה. מהלך מערכתי של בעלי עניין מקצועיים להשגת קונצנזוס של האפיונים, שיטות הוראה ודרכי הערכה ומדידה של מיומנויות מקדמות מצוינות ב – ,STEM במערכת החינוך וההשכלה הגבוהה.
היעד המרכזי של המהלך הוא יצירת שפה משותפת, מוסכמת וקוהרנטית לאפיון מרכיבי המיומנויות המקדמות מצוינות ב - STEM, ובחינת דרכים לפיתוח שיטות הוראה וכלי מדידה להערכתן, אצל תלמידי בית הספר והסטודנטים לתואר ראשון במקצועות המדע וההנדסה.
דרך הפעולה - מפגשים של שולחנות עגולים ומפגשי וובינר, מלווים בהכנת חומר רקע לכל מפגש וסיכומים, במטרה לעצב תהליך שיוביל ליצירת שפה משותפת לגבי המינוחים, ההגדרות ודרכי ההטמעה. זאת מתוך ראייה של רצף של פעילויות בשרשרת החינוך, מגיל מוקדם, דרך מערכת החינוך, ובהמשך האקדמיה ולימוד לאורך החיים.
שותפים ודרכי פעולתם
- השותפים לשולחן העגול - גופים ומוסדות מרכזיים, שיש להם מומחיות וניסיון מקצועיים מוכחים בתחום הנדון: מוסד שמואל נאמן בטכניון עם שותפיו המכללה האקדמית בית ברל והמרכז הארצי לבחינות והערכה, משרד החינוך (המזכירות הפדגוגית, המינהל לחינוך טכנולוגי והאגף הבכיר לאסטרטגיה), הטכניון, המכללה האקדמית להנדסה אפקה, תוכנית STEM של קהילת קליבלנד SFI, , ג׳וינט ישראל, צה״ל – ממד״א, ארגון TIES (ג׳ן מוריסון) - ארה״ב, ה – ETF זכיין של האיחוד האירופאי, ונציגות מקצועית בכירה של ה- OECD.
- שבעה מפגשים בהפרש של שישה שבועות זה מזה במשך עשרה חודשים. המפגשים בזום. כל הנציגים/ות המקצועיים/ות (אחד/ת מכל גוף) מתחייבים/ות להשתתף בהם.
- מוסד שמואל נאמן מוביל את התהליך המקצועי והארגוני של המהלך, מפגשי השולחן העגול והוובינרים.
- הגופים והמוסדות המשתתפים מסכימים לחשוף בשקיפות את החומרים והכלים שהם מפתחים בתחום הנדון.
- התוצר של מהלך השולחן העגול הלאומי הוא דו״ח סופי (לשלב הראשון) המתייחס לשלושת הנושאים המרכזיים: איפיון המיומנויות המרכזיות המקדמות מצוינות ב – STEM, שיטות מתאימות להוראה/למידה/התנסות וכלי מדידה להערכתן. הדו״ח הסופי מוסכם ומאושר על ידי כלל השותפים למהלך.
- הגופים והמוסדות המשתתפים מסכימים לכך שהתוצרים של המהלך יהיו חשופים ונגישים לקובעי מדיניות, למקבלי החלטות ולכלל הציבור.