המחקר בוצע בשיתוף בין מוסד שמואל נאמן והמשרד לקליטת העלייה. מטרת המחקר הייתה להעריך את התרומות והישגים של התוכנית לקליטת מדענים עולים (קמ”ע) במוסדות המחקר וההשכלה הגבוהה בישראל לצד הערכת עלויות התוכנית מאז תחילת הפעלתה בשנת 1998 ועד סוף 2011. התוכנית מומנה על ידי המרכז לקליטה במדע במשרד לקליטת העלייה בשיתוף עם המועצה להשכלה גבוהה והגופים המעסיקים.
נמצא כי מדעני תוכנית קמ”ע, שעלותה מוערכת בכמיליארד וחצי מיליארד ש”ח, היו פעילים בפרסום ספרים ומאמרים, בהוראה והנחיית סטודנטים, הקמת מעבדות מחקר והוראה, ייזום תחומי פעילויות חדשים, הגשת הצעות מחקר, השתתפות בכנסים מקצועיים ועוד. העשייה המחקרית והתפוקות ברמה האקדמית בתחומי הפעילות השונים, נמצאו בולטים, במקרים אחדים, גם בהשוואה לתפוקות פרסומי מדעני ישראל ברמה הלאומית. מממצאי המחקר עולה גם רמת הזדהות גבוהה עם הלאום והמדינה ושביעות רצון גבוהה של המדענים מהשתתפותם בתוכנית שנתפסה על ידם כאלטרנטיבה ראויה לשילובם המקצועי והחברתי במדינה. לצד זאת הובעה גם שאיפתם להשתלב כחברי סגל שווי זכויות במוסד המעסיק, היבט שנעדר ממתווה התוכנית המקורי.
מסקנת המחקר העיקרית היא שלתוכנית הייתה תועלת רבה בהיבטים רבים ומגוונים, הן מבחינה אקדמית והן מבחינת הקליטה של הון אנושי מעולה בתעסוקה הולמת-כישורים. מומלץ להמשיך בהפעלת התוכנית תוך ניסוח כללי המשך לשילוב המדענים הנקלטים כסגל מן המניין, בדומה לתוכנית “קמ”ע ב” הנוכחית.