תכנית החממות הטכנולוגיות הוקמה על ידי לשכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר ונועדה, בין היתר, לסייע בקליטתם של העולים החדשים, ובהעברה טובה של הטכנולוגיה והניסיון הרב שהם הביאו עימם. התוכנית הינה תוכנית אינטגרטיבית המשלבת כלים פיננסים, כלי יעוץ ותשתיות. החממות הטכנולוגיות מספקות ליזם את המקום, המשאבים הכספיים, הכלים השיווקים והעסקיים, ההנחיה המקצועית והסיוע האדמיניסטרטיבי המאפשרים לו להפוך, בתקופת שהותו בחממה, רעיון ראשוני למוצר חדשני, שהוכיח את היתכנותו, את יחודו ויתרונותיו ואת הביקוש של השוק למוצר זה. כיום, פועלות בארץ 24 חממות טכנולוגיות הפרוסות על פני המדינה כולה מהמרכז ועד אזורי הפריפריה בצפון ובדרום.
כניסתו של ההון הפרטי לתחומים חדשים באה לידי ביטוי גם בהקמתן של חממות טכנולוגיות בבעלות פרטית. מכאן נובעת השאלה האם הסתיים תפקידן של החממות הציבוריות, או שמא יש חשיבות להמשך קיומן. זאת נוכח העובדה, שבבסיס פעילותן של החממות הציבוריות עומדת לא רק חשיבה עסקית גרידא, אלא גם חשיבה חברתית-לאומית, כמו סיוע לאוכלוסיית העולים החדשים ופיתוח כלכלי של אזורים פריפריאליים.
הספר מציג ממצאים מעבודת מחקר שנועדה להעריך את תוכנית החממות הטכנולוגיות הציבוריות, מהיבט התאמתה לעידן של הפרטה. עם כניסתו של הסקטור הפרטי לתחום, ראוי היה לבחון את נחיצותה של התוכנית הציבורית, מנקודת מבט השוואתית, ואת תפקודה ככלי לעידוד יצירת חדשנות טכנולוגית בתעשייה, וככלי להשגתם של יעדים חברתיים ולאומיים, בהשוואה למקבילותיה, החממות הפרטיות.