אמיל ישראל

חוקר
972-4-829-4069
emil.israel@technion.ac.il

ד"ר אמיל ישראל, חוקר, בעל תואר שלישי בתכנון ערים ואזורים מהטכניון, תואר שני בגיאוגרפיה (עם התמחות בלימודים עירוניים ואזוריים) מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר ראשון מאוניברסיטה זו בגיאוגרפיה ומדע המדינה.

מחקריו מתמקדים במדידה אמפירית של צדק חברתי במרחב, ריבוד חברתי ובתהליכי פרבור מטרופולינים.  

נושאי המחקר במוסד נאמן: יחסי פריפריה-מרכז, השפעותיהם של מוסדות מחקר באזורי ספר לאומיים, על רק שיתופי פעולה בין אקדמיה לצבא ובין אקדמיה לתעשייה.

הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, טכניון.

Immigration and Career Choice of Scientific Staff Members

הגירה ובחירת קריירה של סגל מדעי

המחקר, שנערך במסגרת בדיקת האפשרות להקמת שלוחה של הטכניון בנגב, בוחן את חזרתו של סגל אקדמי לישראל וקליטתו במוסדות מחקר מדעיים. מטרת המחקר, להבין את הסיבות להעדפת מוסדות מחקר אלו על פני חלופות אחרות בחו"ל, או להיפך.
The Evaluation of Demand and the Evolution of Sores of Knowledge in Sectors and Regions that are Knowledge-Intensive

הערכת הביקושים והתפתחות מאגרי ידע בסקטורים ואזורים מוטי ידע

מחקר זה בוצע במסגרת חבילת עבודה מס' 5 של פרויקט Pick-Me. המחקר התבסס על ניתוח נתונים שנאספו במסגרת סקר שדה על האקוסיסטמה שנוצרה על ידי קבוצת ראד בינת שהנביטה כ-130 חברות.
קידום המו"פ והחדשנות בפריפריה בישראל

קידום המו"פ והחדשנות בפריפריה בישראל

מחקר זה, שהוזמן על ידי המועצה הלאומית למחקר ופיתוח אזרחי במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל (מולמו"פ), נועד לספק למקבלי ההחלטות ולמעצבי המדיניות תמונת מצב בנושא השתלבותם של אזורי השוליים במדינת ישראל בפעילות המו"פ והחדשנות. עידוד החדשנות בפריפריה נתפש כמנגנון שעשוי לקדם צמיחה כלכלית שתצמצם פערים מרחביים, שבשנים האחרונות גדלים במדינת ישראל.
RISIS  -פרויקט FP7

RISIS -פרויקט FP7

חבילת עבודה מספר 9 (WP9) מהווה חלק מפרויקט RISIS (Research infrastructure for research and innovation policy studies). מטרת החבילה לפתח שיטת קיבוץ גיאוגרפית, המזהה ריכוזים של פעילות במרחב בתחומי המדע, הטכנולוגיה והחדשנות. תחומים אלו מהווים את עיקר העניין במסדי הנתונים של RISIS. מוסד שמואל נאמן אחראי על התיאום בין המשתתפים השונים ב-WP9.
עירוניות וצבא – היילכו השניים יחדיו

עירוניות וצבא – היילכו השניים יחדיו?

מחקר זה נעשה בשיתוף פעולה עם המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. עוד תרמו למחקר מומחי מדיניות ציבורית, מומחים מתחום תכנון ערים וסביבה ומומחים מתחום מדעי ההתנהגות והוא נועד למשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל. מטרת המחקר היא לבחון את השפעת המעבר של מחנות הצבא הקשורים לחיל המודיעין (אמ"ן) ולחיל התקשוב לנגב, על חיזוק ערי מטרופולין באר שבע.
Policy Incentives for Knowledge Creation

תמריצי מדיניות ליצירת ידע: PICK-ME – EU 7th Framework

הפרויקט אשר בוצע במסגרת התוכנית השביעית של האיחוד האירופי (FP7), הורכב מקונסורציום בו חברות שבע מדינות (איטליה, גרמניה, צרפת, ספרד, פולין, בריטניה וישראל). מטרת הפרויקט לבחון אמפירית את התפקיד שממלא צד הביקוש ביצירה של ידע טכנולוגי, בהכרה בחדשנות טכנולוגית וארגונית ובעידוד הגידול בפריון. הפרויקט הסתיים פורמאלית ותרומתנו באה לידי ביטוי בחמש תפוקות.
סוגיות לגיבוש תוכנית מטרופולין בצפון

סוגיות לגיבוש תוכנית מטרופולין בצפון

קידום ומיצוב של אזור הצפון כמטרופולין אטרקטיבי לתעשייה ולציבור הישראלי, נמצא חדשות לבקרים על סדר היום הציבורי. עבודה זו נועדה להעניק כלים לגיבוש תוכנית אטרקטיבית לצפון כך שייהפך למטרופולין מפותח כלכלית ותעסוקתית, תוך התבססות על מודלים חדשים לפיתוח אזורי ונתונים שרלוונטיים לאזור הצפון. הנתונים בפרויקט זה מתבססים בחלקם על עבודה שבוצעה במוסד שמואל נאמן לשדרוג כלכלי של אזור הצפון וניתוחם.
Why the suburbanites are more successful than city residents

למה תושבי הפרברים מצליחים מתושבי העיר

09 נובמבר, 2014
כחלק ממחקר שבדק את אי השוויון בין הפרברים לעיר, ד"ר אמיל ישראל מסביר מדוע אורח החיים הפרברי יוצר פערים בין שתי היישויות ומדוע תושבי הערים ככלל סובלים מהזדמנויות-חיים מוגבלות בהשוואה לעמיתיהם בפרברים.
Social justice begins in the gaps between the city and the suburbs

צדק חברתי מתחיל בפערים בין העיר לפרברים

29 ספטמבר, 2014
ד"ר אמיל ישראל, חוקר בטכניון, בדק את הפערים בין תושבי עיר מרכזית לבין תושבים בפרבריה, וגילה שהאחרונים נהנים מהזדמנויות רבות יותר ומאיכות חיים גבוהה יותר מאשר העירוניים. בטור אישי הוא מסביר כי המאבק לצדק חברתי צריך להתחיל בצמצום הפערים ביניהם, שרק מגבירים אי-שוויון שקיים ממילא.
גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות