מיפוי המחקר והפיתוח החקלאי בישראל

מוסד שמואל נאמן בשיתוף מחלקת המדע והחדשנות של המועצה הבריטית (שגרירות בריטניה בישראל) מובילים פרויקט משותף שמטרתו לזהות נושאים רלוונטיים בתחום חקלאות המדע, שיש להם סינרגיה ופוטנציאל גבוה לשיתוף פעולה בין מדעני בריטניה למדענים הישראלים. 

הנושאים שאותם מכסה הדו"ח כוללים אקדמיה, ארגוני מחקר ממשלתיים, כמו גם חברות מסחריות העוסקות בפיתוח מוצרים לשוק החקלאי. יש לקוות כי מסמך מדיניות מחקר זה ותמונת מצב של הקניין הרוחני ושל היכולת הישראלית, של בעלי עניין, של המומחיות הייחודית ושל התשתיות הקריטיות יפיקו ידע שיישמש את מקבלי ההחלטות בנוגע למדיניות הנדרשת כלפי הגדלת המספר והערך של שיתופי הפעולה בין בריטניה וישראל בתחומי המחקר החקלאי. שיתוף פעולה זה יאפשר לבריטניה ולישראל להתחרות בכלכלה הגלובלית של המאה ה -21.

רבים בעולם רוצים ללמוד מהניסיון הישראלי בחקלאות ולהבין כיצד ישראל, למרות הקשיים של מחסור במים ואזור צחיח גדול, הפכה למדינה מובילה בתחום של ייצור חקלאי. הדו"ח מצביע על ארבעה גורמים עיקריים שהשילוב ביניהם סייע לכך: תושייתו ונחישותו של החקלאי הישראלי, פעילות המחקר וההוראה, הכשרה חקלאית יעילה, והתמיכה הממשלתית המסיבית, בשנים הראשונות של מדינה, שממשיכה עד עצם היום הזה. על ידי שימוש במערך החקלאי כולו – מתקיים מפגש של טכנולוגיה מתקדמת וחדשנות לעל פני כל המגזר.

פרסומים תחת הנושא

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות