איזון חדשנות איכות ויעילות בארגוני מו"פ

המחקר, שהתחיל בשנת 2004 ונמשך גם בשנת 2005, עוסק בניהול וחדשנות תוך שמירה על איכות ויעילות בארגונים מוכווני מו"פ. בבסיס טענת החוקרים עומדת ההנחה כי ניהול מוצלח של תהליך פיתוח המוצר, חיוני ליכולת התחרותית של ארגונים. כפי שכולנו יודעים, ההיי-טק הישראלי זכה להכרה עולמית בזכות פיתוחיו הטכנולוגיים, אולם הייחודיות הטכנולוגית עלולה לאבד מן האטרקטיביות שלה אם לא תעמוד בדרישות האיכות ובאילוצי זמן ותקציב. לפיכך, מטרת המחקר הינה לזהות את הגורמים המעודדים, או מעכבים את האיזון בין חדשנות, איכות ויעילות. המחקר מבוצע בארגון מו"פ בתעשיית הביטחון הישראלית, בשתי חטיבות הכוללות 42 יחידות ארגוניות המתמחות במו"פ ו28 יחידות ארגוניות במפעלי היצור. מערך מחקר זה מאפשר לעקוב אחר תהליך הפיתוח המתחיל ביחידות המו"פ ומסתיים במפעל הייצור.

המחקר נועד לבחון שלוש שאלות מחקריות:

א.      האם מנהיגות ומאפייני צוות המעודדים חדשנות מוצר ביחידות מו"פ שונות מאלו המעודדות חדשנות תהליך בשלב הייצור? ממצאי המחקר תומכים בהשפעה המובהקת שיש למנהל על רמת החדשנות בצוות הן במו"פ והן בייצור, כשבכל אחת מיחידות אלה נדרשות תכונות אחרות של המנהל על מנת להוביל את הצוות לחדשנות. מחקר זה הוצג בכנס השנתי של האקדמיה לניהול בהוואי 2005.

ב.      האם יש חשיבות להרכב הצוות ומה השפעתו על רמת החדשנות של הצוות?  המחקר מגלה כי צוות חדשני מורכב ממעט אנשים יצירתיים, מעט אנשים בעלי יוזמה וכן מעט היודעים להתאים את החדשנות לארגון, ואילו מספר רב יותר של חברי צוות חדשני הם כאלה המתמקדים בפרטי היישום של הרעיון. מחקר זה התקבל לכנס השנתי של האקדמיה לניהול שיערך באטלנטה באוגוסט 2006, ונשלח לכתב עת מוביל בתחום. 

ג.        מהו ההרכב האופטימאלי של ערכי התרבות הארגונית המובילים לחדשנות? הרכב זה כולל את ערך החדשנות, תשומת הלב לפרטים, ומכוונות לתוצאות. בשלב זה נבחן ההרכב האופטימאלי והוא יפורסם במהלך שנת 2006. חלק זה נחקר במסגרת עבודת הדוקטורט של אלה מירון-ספקטור, ועתיד להישלח לכתב עת מוביל בתחום.

פרסומים תחת הנושא

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות