Informing
Policy
for Progress
פברואר 07, 2012

אתגרי המים בתחומי התעשייה – מנוף לטכנולוגיה שלכם

אתגרי המים בתחומי התעשייה – מנוף לטכנולוגיה שלכם

תעשיות גלובאליות רבות משתמשות במים במהלך תהליכי הייצור. כמויות המים הגדולות הנצרכות במהלך הייצור, מורכבות הטיפול במים ובשפכים והתקינה שנמצאת במגמת החמרה מהווים חסמים לתעשיות השונות מחד אך הזדמנות למינוף טכנולוגיות חדשניות מאידך. 
מכון הייצוא ו- Israel NewTech בשיתוף מוסד נאמן החלו בפרויקט פילוח שימושי מים בסקטורים תעשייתיים גלובליים במטרה להביא לידיעת התעשיות הרלוונטיות, מהם האתגרים שיעמדו בפניהן בסקטורים אלה בעתיד הקרוב. 
מהות הפרויקט תהיה לימוד ההזדמנויות, זיהוי חברות ישראליות עם פוטנציאל ליישום פתרונות חדשניים והצגתן לתעשיות הגלובליות השונות. 
עבודה זו תהווה בסיס חשוב לתוכניות העבודה של Israel NewTech, מכון היצוא ומערך הנספחים המסחריים בשנים הקרובות מתוך רצון לקדם הזדמנויות עסקיות עבור חברות המים הישראליות.
מטרת המפגש במכון הייצוא היא להציג את הפרויקט לחברות המים, לדון באתגרים עתידיים ולפתוח את הדיאלוג כדי להבטיח שהפרויקט יהיה אפקטיבי וישרת את תעשיות המים הישראליות בפרט ואת התעשייה הגלובאלית בכלל.

להלן תכנית הסמינר:
 

יום שלישי 07 בפברואר 2012

מנחה–  גלעד פלד, מנהל ענף המים, מכון הייצוא

15:15-15:30

  • התכנסות

15:30-18:00

  • דברי פתיחה:ליאור קוניצקי, סמנכ”ל חטיבת ענפים טכנולוגים, מכון הייצוא. עודד דיסטל, מנהל המטה לקידום השקעות, משרד התמ”ת.
  • אתגרים בתעשיות גלובליות = הזדמנות לטכנולוגיות המים הישראלית, ד”ר גלעד פורטונה, ראש המרכז למצוינות תעשייתית ומנהל הפרויקט
    וגב’ שירי פרוינד, מוסד נאמן.
  • פעילויות בינלאומיות לשנת 2012, גלעד פלד
  • מורכבות הטיפול בשפכים במפעל “טבעטק”,גב’ מירב אביגדור, טבע.
  • טיפול במים בתעשיית המשקאות: בטיחות, איכות וקיימות- מר דב לנדמן, קוקה קולה.
  • אתגרי הטיפול במים בתעשיית המזון- מר הדורם כרמי, נסטלה.
  • תקנים בתעשייה הגלובלית-תמורות העשור הקרוב, ירון בן ארי, מכון התקנים.
  • סיכום, דיון חופשי ושאלות

 

מספר המקומות מוגבל

ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום, אך נדרשת הרשמה מראש לאירוע.

להרשמה ניתן לפנות לעדי בוקובזה, מנהלת פרויקט Israel NewTech במכון היצוא: adib@export.gov.il או בטלפון: 03-5142876

תאריך אחרון להרשמה 25/01/2012

 


 

מוסד שמואל נאמן – הטכניון,המרכז היהודי – ערבי לפיתוח כלכלי
והרשות לפיתוח כלכלי של המגזר הערבי, דרוזי וצ’רקסי 
במשרד ראש-הממשלה

 

המפגש הראשון הפורום להאצת שילובה של האוכלוסייה הערבית בכלכלה ובעסקים בישראל

מלון השרון, הרצליה פיתוח, 1.12.2008

 

בישראל ובעולם  גוברת ההכרה בחשיבות הלאומית ובדחיפות האצת שיתופם של האזרחים הערבים בכלכלת המדינה. מגוון ארגונים ממלכתיים, עסקיים וולונטריים עוסקים בנושא. בכוונתנו לקיים דיון של הארגונים המרכזיים העוסקים בהיבט הכלכליעסקי של הנושא, שכן תחום זה הינו – לדעת כולם – בעל חשיבות עליונה, חילוקי הדעות לגביו מצומצמים יחסית, והוא מאפשר הצבת יעדים בני מימוש, אשר תרומתם ניתנת להערכה ולמדידה.

הנושא הינו רחב ובעל פנים רבות. במציאות בה מתנהלים מספר רב של מהלכים במקביל,  יש חשיבות בפיתוח תמונה שלמה ומלאה של פעילות הארגונים השונים, הדרך בה הם עובדים ונקודות ההשקה ביניהם. פיתוח תמונה כזו ודיון בה יגדילו את האפקטיביות של הטיפול בנושא על ידי שיפור התיאום בין השחקנים, קידום היכולת לבנות מהלכים משותפים ואיתור תחומי פעילות חדשים.

לאור זאת זוהה צורך בקיום מפגש חשיבה שיעסוק בנושאים אלו.לדיון מוזמנים כשלושים איש, נציגי הארגונים המובילים בתחום. ההשתתפות בכנס מוגבלת למוזמנים. התכנית נבנתה כך שיתאפשר דיון מקצועי, החלפת דעות בין המשתתפים ודיון והמלצות להמשך.

הפרופסורים זאב הירש, ראסם ח’מאיסי ושלמה מיטל ילוו מקצועית את המפגש.

מטרת המפגש הראשון הייתה להכיר ולמפות את הארגונים השונים העוסקים בתחום. למרות העניין הרב בנושא ואולי, בגלל ריבוי הארגונים העוסקים בו, אין מודעות מספקת לפערים הכלכליים בין יהודים וערבים ,למשמעויותיהם ולצעדים הנדרשים לסגירתם. העדר המודעות מתייחס גם לפעילות הארגונים הפעילים בתחום. יש חשיבות פוטנציאלית רבה להפצת מידע מעודכן על הפעילויות המתקיימות בתחום על ידי הארגונים השונים ולנקודות ההשקה ביניהם. הכרות כזו עשויה להגדיל את האפקטיביות של הטיפול בנושא על ידי צמצום כפילויות מיותרות, תיאום בין פעילויות משלימות ובעיקר, איתור ואפיון תחומי פעולה פוטנציאליים אשר הקמתם או הרחבתם עשויה לתרום לקידום יעד ההשתלבות.
המפגש הראשון הביא כ-20 נציגים של ארגונים העוסקים בפעילויות רלבנטיות בתחום הנ”ל והוא עסק בשלושה נושאים עיקריים:
1.  מיפוי של הארגונים העוסקים בקידום הנושא ופרוט הפעילויות בהן הם עוסקים.
2. איתור תחומים רלבנטיים אשר בהם נדרשת הרחבת פעילות קיימת או הוספת פעילויות.
3. הכנת מתווה ראשוני לתוכניות פעולה.

 

 

לפרטים נוספים לחץ כאן