ידיעות בעיתונות מ-2016

הכשרה מדעית וטכנולוגית: להרחיב את צווארי הבקבוק

28 דצמבר, 2016

המחסור במהנדסים, מדענים, טכנאים והנדסאים, מאיים לא רק על ההיי טק הישראלי, אלא מהווה חסם לצמיחת המשק כולו. מצב זה מחמיר וישפיע לרעה על יכולותיה של ישראל במדע וטכנולוגיה ועל חוסנה הכלכלי החברתי. ארבעה מומחים, חברים ב"פורום אסטרטגיית-על לישראל", מציעים מה לעשות.

גם העיר גבעתיים החליטה לשמר את ההיסטוריה

20 דצמבר, 2016

הוועדה המחוזית ת"א החליטה לקדם תוכנית שימור לגבעתיים, למבנים  בעלי חשיבות היסטורית. בין היתר תשמר העיר הסוציאליסטית לשעבר את מתחמי המעונות של עובדי מפא"י ועובדי קופת חולים. יתר המתחם יעבור פינוי ובינוי בצפיפות גדולה בהרבה.

שיתופי פעולה אקדמאיים בין ישראל לארה"ב קפצו ב45%

09 דצמבר, 2016

שיתופי פעולה אקדמאיים בין מוסדות בארה"ב לישראל עלה בכ- 45% במהלך 10 השנים האחרונות, על פי מחקר של Israel on Campus Coalition - ICC  ששוחרר השבוע.

מספר הפרסומים המשותפים לחוקרים אמריקאים וישראלים – הולך וגדל

07 דצמבר, 2016

מספר הפרסומים המדעיים המשותפים בהם מעורבים חוקרים אמריקאים וישראלים,  גדל ב -45 אחוזים על פני 10 שנים, מ 3,439 פרסומים משותפים בשנת 2006 ל 4979 פרסומים בשנת 2015

מכת חום

02 דצמבר, 2016

ההתחממות הגלובלית היא לא רק עלייה בטמפרטורות, אלא אי-סדר אקלימי: שריפות ענק, בצורות, גלי חום וקור, שיטפונות ורוחות עזות. מזג האוויר השתגע וכדאי שניערך לכך, לפני האסון האקולוגי הבא.

ירושלים של סיליקון

17 נובמבר, 2016

עיר הקודש נמצאת על סף פריצה לתוך 20 מערכות הסטארט-אפ האקולוגיות הראשונות בעולם

"בשפרעם רוצים פארק הייטק כמו ביוקנעם"

04 נובמבר, 2016

בכירים בעיריית שפרעם בראשות ראש העיר אמין ענבתאווי ביקרו ביוקנעם כדי להתרשם מפארק ההייטק הפועל בעיר. אל ראש העיר התלוו בביקור חוקרים בכירים ממוסד שמואל נאמן

הדרך להתייעלות אנרגטית

24 אוקטובר, 2016

מוסד שמואל נאמן למחקר המדיניות הלאומית מפרסם המלצות למדיניות התייעלות בתחום האנרגיה. במסמך שחיבר פרופ' גרשון גרוסמן, ראש תחום אנרגיה במוסד, נאמר שבענף מתרחבת ההכרה בבעיית חוסר היעילות והבזבוז בתחום האנרגיה. התייעלות אנרגטית יכולה לסייע לישראל לעמוד בהתחייבויות שנטלה על עצמה בתחום הקטנת הפליטות המזהמות

מדוע אין הרבה נשים בסגל האקדמי?

11 אוקטובר, 2016

נתונים שהתפרסמו לאחרונה מצביעים על מספרים הולכים וקטנים של נשים בקרב הסגל הבכיר, בעיקר במקצועות הטכנולוגיה וההנדסה. הסיבה לכך נובעת מתפיסה סטריאוטיפית וחלוקה למקצועות הנתפסים

מראה 5776: במבט לאחור על השנה העברית האחרונה

04 אוקטובר, 2016

כשאנו מסתכלים אחורה על השנה היהודית האחרונה, לישראל יש הרבה מקום לאופטימיות ותקווה-אך גם ענן כהה או שניים.

האם ישראל מוכנה לעולם חדש בו רובוטים עושים את העבודה שפעם עשו בני אדם?

03 אוקטובר, 2016

איך יהיו החיים בלי עבודה? מה אם רובוטים ומחשבים יעשו כמעט את כל העבודות שנעשו בעבר על ידי בני אדם? זה לא מדע בדיוני. יותר ויותר משימות אלה נעשות על ידי מכונות חכמות.

מערכת פנֵאומטית שכונתית לאיסוף פסולת - פתרון כלכלי וסביבתי לאזורי מגורים בבנייה רוויה

01 אוקטובר, 2016

למערכת פנאומטית שתאסוף פסולת בשכונה יש יתרונות רבים על פני המערכת הקיימת, כגון עליות תפעול נמוכות, ופחות זיהום של רעש וריח שנוצרים ממשאיות הפינוי. בעבודת המחקר בנושא, שנעשתה עבור המשרד להגנת הסביבה, נבחנה כדאיות התקנת מערכות אוטומטיות לאיסוף פנֵאומטי של פסולת במיזמי בנייה חדשים של שכונות מגורים.

הפערים בין גברים ונשים באקדמיה - ובעיקר במדעים מדויקים

30 ספטמבר, 2016

נתונים חדשים של מוסד שמואל נאמן: מדוע שיעור הנשים צונח בשלבים שאחרי הדוקטורט, איך מוסדות הלימודים שומרים על ההגמוניה הגברית גם באופן לא מודע, ומה יעודד נשים להתקדם.

החינוך המקצועי שייך למשרד החינוך

27 יולי, 2016

עוד לא יבשה הדיו על ההחלטה המבורכת לאחד תחת משרד החינוך את החינוך המקצועי, שנמצא כיום תחת משרד הכלכלה, והנה התבשרנו שהיא בוטלה בשלב זה. זו החלטה מקוממת שמחייבת את תגובתם של החרדים לעתידו של חינוך טכנולוגי איכותי במדינת ישראל.

לנסוע ברכב ירוק עולה ביוקר

06 יולי, 2016

 מחקר של מוסד שמואל נאמן מצא כי סך העלות לק״מ ברכב בעירה פנימית הינו הנמוך ביותר, לאחריו רכב היברידי, ורכב חשמלי במקום השלישי ובמקום האחרון רכב היברידי נטען. המחקר סוקר את הסיבות להבדלים אלה

 

ההיי-טקיסטים עשירים יותר – אבל אל תהפכו אותם לאשמים במחירי הדירות

30 יוני, 2016

נכון, חלק מההיי-טקיסטים מוכנים לשלם סכומים גבוהים במיוחד עבור שכירות במרכז ת"א, אבל מכאן ועד להפוך אותם לאשמים במחירי הדיור בישראל - הדרך ארוכה. גם מתכנת מוכשר יצטרך עזרה מההורים כדי להגיע להון העצמי הדרוש לרכישת דירה.

הלמ"ס מזהירה מפני התמוטטות תעשיית ההייטק

14 יוני, 2016

אם לא יחולו שינויים מפתיעים בחודשים הקרובים, ייצוא ההייטק הישראלי יירד ב-27.8% עד סוף השנה. תעשיית הייצור האלקטרוני בסיכון גבוה: צפויה לאבד 71% מהייצוא עד סוף 2016

מטורף לא למחזר?

08 יוני, 2016

כמה באמת עולה לנו מיחזור של נייר, בקבוקים ומוצרים נוספים, והאם הגיע הזמן לבחון חלופות?

האם ההיי-טק הישראלי יצא מהקיפאון - ועד כמה הוא בכלל רלוונטי לחיים שלנו ?

01 יוני, 2016

היום לפני חמש שנים פורסמו ב- TheMarker סדרת כתבות שניתחו לראשונה את תרומתו של ההיי-טק לכלכלה הישראלי. הגיע הזמן לבדוק מה השתנה.

ח' זה חינוך, ט' זה טכניון

01 יוני, 2016

על הסיסמה הזו חתומה פרופ' אורית חזן, שהובילה מהפכה בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון.

חוק השקיות: האם הצרכן הישראלי יוותר על הניילון?

29 מאי, 2016

חוק השקיות: האם הצרכן הישראלי יוותר על הניילון?

לא עשו שיעורי בית

15 אפריל, 2016

בנובמבר 2012 הכריז הניו יורק טיימס שזוהי "שנת המוק" – כינוי לקורסים שהאוניברסיטאות הטובות בעולם מציעות בחינם, באינטרנט, למי שרוצה, מתי שהוא רוצה ומכל נקודה בעולם. "לשום דבר אין פוטנציאל גדול יותר להוציא אנשים מעוני", הצהיר בעל הטור המהולל של העיתון, תומס פרידמן, והיה נדמה כי השכלה אקדמית איכותית תהיה בקרוב בהישג ידו של כל המעוניין בכך. אלא שהתברר שהקורסים מתאימים לסטודנטים משכילים בעלי מוטיבציה, ובמקום לצמצם פערים הם עלולים להרחיב אותם.

ניהול סיכונים של החינוך למדע ולטכנולוגיה בישראל

13 אפריל, 2016

לקידום החינוך למדע וטכנולוגיה במדינת ישראל במטרה לשמר את חוסנה הכלכלי של המדינה, יש לבסס שותפות בין-מגזרית המשמרת את תפקיד מערכת החינוך כאחראית על החינוך הציבורי אך בו בזמן מאפשרת גם למגזרים אחרים לפעול באופן המסייע לה בהשגת יעדי החינוך למדע וטכנולוגיה.

מכורים לשקיות

13 אפריל, 2016

האם ההיטל של עשר אגורות על שימוש בשקיות חד־פעמיות בסופרמרקט יגמול את הישראלים מבולמוס הצריכה של השקיות הללו?

עשרות חברות ביצוע הגיעו להקפאה או פירוק בשנתיים אחרונות

07 מרץ, 2016

הידיעה בעיתון מנסה להסתמך על העבודה בקביעה ש"ענף הבנייה אינו מסוגל לייצר הרבה יותר מכ- 40 אלף יחידות דיור" אך מתעלמת מהמסר העיקרי שהוא שהענף במתכונתו הנוכחית אמנם איננו מסוגל לעשות זאת בכוחות עצמו, אך בהתארגנות אחרת שתאפשר שדרוג טכנולוגי להגדלת הפריון הוא יהיה מסוגל לעשות זאת. זה האתגר וההזדמנות, ועל הממשלה להוביל מהלך שיצור את התנאים לשדרוג זה, על כל המשתמע ממנו גם להקטנת התלות בעובדים זרים וגם לעמידה ביעד של 70 אלף יחידות דיור לשנה. העבודה מציגה דרך להשגת יעד זה.

עבודה וחברה – כתבה שנייה בסדרה

03 מרץ, 2016

ד"ר ראובן גל וד"ר גלעד מלאך, החוקרים מזה שנים את שילוב החרדים בסקטור הציבורי והעסקי משרטטים את תמונת המצב העדכנית בתעסוקה החרדית. אל השיחה מצטרף אסף מלחי, רכז תחום מחקר חרדים, שמנסה גם הוא לחזות את עתיד התעסוקה

חוק השקיות: מענישים את החלשים בגלל מיעוט המזהמים

03 מרץ, 2016

יש שני מרוויחים עיקריים מחוק השקיות שאושר בכנסת - יצרני שקיות הבד, ו"סביבתנים". המשרד להגנת סביבה ייהנו מתשלומי המס שיעוברו לקרן לשמירת הניקיון של המשרד.

בשל עיכוב חוק דודי השמש - ישראל מפסידה מיליונים

19 פברואר, 2016

הצעת חוק לחיוב התקנת דודי שמש בבניינים גבוהים תקועה בכנסת. החוק הנוכחי אינו מחייב התקנת מערכות חימום מים סולריות בבניינים שגובהם מעל תשע קומות. ארגון 'אדם, טבע ודין': "העלות למשק היא מיליארדי שקלים, זה פשוט פשע"

זיכויי מס על השקעה במו"פ יכולים להניב למדינה תשואה של עד 100%

18 פברואר, 2016

לנוכח ההאטה בפעילות ענף ההיי־טק, מציע מכון המחקר שמואל נאמן להוסיף כלי תמיכה נטול ביורוקרטיה, שיעודד חברות לא טכנולוגיות להשקיע במחקר ופיתוח ובחדשנות טכנולוגית, בנוסף לתכניות התמיכה הקיימות כיום.

מי צריך בכלל קרנות פנסיה פרטיות? מבט ליפן ודרום קוריאה

14 פברואר, 2016

משבר הפנסיה מחייב מחשבה מחודשת על מנגנון החיסכון. פרופ' ששינסקי ומוסד שמואל נאמן מציעים לשנות המערכת הקיימת מהיסוד.

אומת הסטארט־אפ בסכנה: ישראל מאבדת את מעמדה כמובילה עולמית בחדשנות

12 פברואר, 2016

דו"ח חדש מגלה כי ישראל, שמדורגת במקום השני בעולם בהוצאה למו"פ כשיעור מהתמ"ג, קפאה על השמרים - בעוד שמדינות רבות מגדילות את ההשקעות בתחום. עורכי המחקר: "הסתכלות רק על הצד הטוב מסכנת את ישראל כמובילה"

רכב חשמלי או רגיל? מה החישוב שכדאי לעשות לפני הרכישה

19 ינואר, 2016

מחקר חדש בדק מהן העלויות האמתיות של נסיעה בכלי רכב חשמלי או היברידי, ונתן תשובה לשאלה מתי הבחירה בהם הופכת כדאית לא רק לסביבה אלא גם לכיס.

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות