חדשות מ-2018

ראיון עם פרופ' רחל אלתרמן ב"רצועת הביטחון" בגל"צ

23 דצמבר, 2018

פרופ' רחל אלתרמן בראיון אצל טלי ליפקין שחק ב"רצועת הביטחון" בגל"צ בנושא המורכבות הביטחונית של "המיגדליזציה של ישראל", מה זה אומר כשבונים מגדלים לגובה? סקירה של חלק מהבעיות הבטיחותיות והאתגרים של אכלוס מגדלים רבי קומות.

עידן ליבס מצוות סביבה ואנרגיה הרצה במסגרת יום עיון בנושא פריסת תשתיות טעינה לרכב חשמלי בביה"ס פורטר ללימודי הסביבה באונ' ת"א

15 אוקטובר, 2018

עידן ליבס מצוות סביבה ואנרגיה הרצה ב-15 באוק' במסגרת יום עיון בנושא פריסת תשתיות טעינה לרכב חשמלי בביה"ס פורטר ללימודי הסביבה באונ' ת"א, אשר נערך ע"י המרכז לשלטון מקומי ואיגוד חברות אנרגיה ירוקה לישראל ובשיתוף המינהלת לתחליפי דלקים ותחבורה חכמה ואגף המדענית הראשית במשרד האנרגיה. יום העיון כלל תצוגה של כלי רכב חשמליים ועמדות טעינה ונציגות של משתתפים ממספר רב של רשויות מקומיות כמו גם גורמים מסחריים בענף. ההרצאה שכותרתה "היערכות לתחבורה פרטית חשמלית ברשויות מקומיות" עסקה בתחזיות לתחבורה חשמלית ותשתיות טעינה בישראל, באתגרים הצפויים, מודלים ליישום, היבטים כלכליים והמלצות מדיניות מעשיות לרשויות.

המצגות שהוצגו ביום העיון זמינות באתר מרכז השלטון המקומי http://www.masham.org.il/html5/arcLookup.taf?_function=details&_ID=30217&PF=&did=11357&G=&lang=HE&SM=&_UserReference=C3402788FA74A4395BC5AAF8

פרופ' אופירה אילון התראיינה בגל"צ בנושא הורדת הטמפרטורות בשטח העירוני ע"י שתילה ונטיעות

23 אוגוסט, 2018

פרופ' אופירה אילון התראיינה בתוכנית "יומן חדשות החוץ" בגל"צ של דניאל זילברשטיין בנושא הורדת הטמפרטורות בשטח העירוני, ע"י נטיעת עצים ושתילת גינות בבתי ספר, כחלק מפרויקט אואזיס הצרפתי.

שר המדע והטכנולוגיה הסיני ביקר בטכניון

22 אוגוסט, 2018

בביקורו של שר המדע והטכנולוגיה הסיני וואנג ז'יגאנג בישראל, הגיע וואנג ז'יגאנג לטכניון שם נפגש עם מס' אנשים ביניהם פרופ' משה סידי מנכ"ל מוסד שמואל נאמן בטכניון. השר הגיע לישראל כדי לחזק את שיתופי הפעולה הטכנולוגיים בין חברות סיניות לחברות ישראליות. "הטכניון הכשיר אלפי מהנדסים," אמר השר, "והוא גורם משמעותי ומרכזי בפיתוחה הטכנולוגי של ישראל. שלושת זוכי פרס נובל ומיקומו הגבוה של הטכניון בדירוגים האקדמיים מעידים על מצוינותו המחקרית והאקדמית."

נתונים ואתגרים על התעשייה בישראל –ד"ר גלעד פורטונה בכנס כנרת לחינוך, אקדמיה ותעשייה 2018

16 מאי, 2018

הסקירה כללה ניתוח מגמות בתעשייה הישראלית היצרנית שהבהיר את חיוניותה ומגבלותיה של התעשייה היצרנית הוותיקה ה"מסורתית" שחלקה הקטן שכבר נחשף לתחרות ושרד, השתדרג וכבר הפך לתעשייה חכמה, והדגיש את הפריון כמדד ליכולת השרידות של תעשייה זו בתחרות הגלובלית.


הוצגו הצורך וההזדמנות להאצת שדרוג התעשייה הוותיקה בעזרת טכנולוגיות המהפכה התעשייתית הרביעית, ונסקרו ארבעה התוכניות העיקריות שהמרכז למצוינות תעשייתית במוסד שמואל נאמן מבצע בימם אלה עם המשרד לכלכלה והתעשייה בשיתוף התאחדות התעשיינים.


הוצגה יוזמה חדשה של מוסד שמואל נאמן למינוף האחריות התאגידית לחניכת התעשייה היצרנית הוותיקה בעזרת שילוב של תעשייה העילית שלנו.

תמונות מהכנס

מוסד שמואל נאמן השיק ב-17 לאפריל את המרכז לחקר נתונים ע"ש צבי גרילכס, שבראשו יעמוד פרופ' שלמה מיטל.

17 אפריל, 2018

מוסד שמואל נאמן השיק ב-17 לאפריל את המרכז לחקר נתונים ע"ש צבי גרילכס, שבראשו יעמוד פרופ' שלמה מיטל.

מרכז המחקר הוא על שם פרופ' צבי גריליכס ששרד את השואה (דכאו) ועל בסיס מחקריו מדינת ישראל מובילה כיום השקעות בחדשנות ובמדע.

באירוע שהתקיים במוסד שמואל נאמן נכחו בכירים מעולם הכלכלה ומבנק ישראל כמו פרופ' איתן שישנסקי, פרופ' שאול לאך,

פרופ' אפרים צדקה, פרופ' קובי מצר, פרופ' צבי אקשטיין, ד"ר נאדין טרכטנברג, ד"ר אלון איזנברג ועוד, כמו גם חוקרי המוסד.

ד"ר נוהאד עלי, פרופ' סמי סמוחה וד"ר ראובן גל, קיימו ב-19 למרץ את המפגש הראשון של הפורום המייעץ לתחום "ערבים-יהודים-מדינה", במוסד שמואל נאמן.

19 מרץ, 2018

ד"ר נוהאד עלי, פרופ' סמי סמוחה וד"ר ראובן גל, קיימו ב-19 למרץ את המפגש הראשון של הפורום המייעץ לתחום "ערבים-יהודים-מדינה", במוסד שמואל נאמן. המפגש התקיים במסגרת שולחן עגול, כאשר במהלכו הוצגו מטרות הפורום, עקרונותיו ונושאי המחקרים שיוביל. חברי הפורום ייצגו את האקדמיה, הממשל והחברה האזרחית

כנס בינלאומי "החרקים בשירות האדם" נערך בעפולהב-6 למרץ. מוסד שמואל נאמן היה בין יוזמי הכנס בעקבות דוח מחקר שהוגש ע"י המרכז למצוינות תעשייתית במוסד שמואל נאמן

06 מרץ, 2018

כנס בינלאומי "החרקים בשירות האדם" נערך בעפולהב-6 למרץ. מוסד שמואל נאמן היה בין יוזמי הכנס בעקבות דוח מחקר שהוגש ע"י המרכז למצוינות תעשייתית במוסד שמואל נאמן לעירית עפולה ובו הומלץ על הקמת מרכז בינלאומי לחרקים בשירות האדם. הכנס זכה לנוכחות מרשימה בינלאומית ולהדים חיובים רבים, תוך איזכור העבודה שנעשתה במוסד שמואל נאמן.

פרופ' אופירה אילון זכתה בפרס מפעל הפיס למדעים ע"ש לנדאו לשנת 2018

12 דצמבר, 2017

הוכרזו זוכי פרסי מפעל הפיס למדעים ע"ש לנדאו לשנת 2018.
פרופ' אופירה אילון זכתה בתחום חקר הקיימות.
מנימוקי השופטים: תחום הקיימות הוא תחום קרדינאלי לקיומנו המתמשך על פני כדור הארץ.
התחום מורכב ממגוון עצום של דיסציפלינות שכל תרומה בהם מוסיפה נדבך לביסוס קיומנו וקיום הדורות הבאים.
לפיכך, הוועדה בחנה את מגוון התרומות של כל מועמד על פני טווח הנושאים הקשורים לקיימות ומצאה שהמועמד הנבחר תרם תרומות משמעותיות על פני סקלת נושאים רחבה לנושאים שקשורים בארץ ולנושאים שקשורים בבעיות כלל עולמיות.
לאחר שיקול דעת שכולל מכתבי המלצה ובחינת התרומה לתחום הקיימות בישראל ולתחום הקיימות בעולם בכלל, הגיעה הוועדה להחלטה להעניק את פרס לנדאו למדעים בתחום הקיימות לפרופ' אופירה אילון.

טקס הענקת פרס מפעל הפיס ע"ש לנדאו לפרופ' אופירה אילון

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות