תשתיות למידה בתחום הננוטכנולוגיה - EduNano TEMPUS

תחום הננו טכנולוגיה הוא אחד התחומים הדינמיים המתפתחים במהירות רבה במחקר המדעי. צורכי התעשייה בתחום הננו מבחינת הידע והמיומנויות הנדרשים מבעלי המקצוע משתנים במהירות רבה.

הצורך בשיתוף התעשייה בהגדרת הידע והמיומנות הנדרשות מבוגרי לימודי ננו טכנולוגיות מהאקדמיה כך שיוכלו להשתלב בצורה טובה בתעשייה וייתנו מענה הן לדרישות העכשוויות והן העתידיות הינו קריטי להצלחת ישראל להשתלב ולהוביל בתחום זה בעולם.

פרויקט Edunano נערך בשנים 2014-2017 במסגרת TEMPUS - תכנית של האיחוד האירופי התומכת במודרניזציה של ההשכלה הגבוהה. מוסד שמואל נאמן, משתתף בפרויקט ביחד עם מרכזי הננו של אוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת בר-אילן, הטכניון, מכון ויצמן למדע וחברת אלביט מערכות. כמו כן, משתתפים בפרויקט האוניברסיטה הטכנית של סופיה בבולגריה, הפולטיכניקום של טורינו באיטליה והמכון הטכנולוגי של גרנובל בצרפת.

במסגרת הפרויקט ניבנו תשתיות ללמידה מקוונת, קורסים בתחום הננו טכנולוגיה לתואר שני, קורסי הדרכה לתעשייה ולשימוש במכשור מתקדם, קורסים לקידום תדמית תעשיות הננו ותוצרי תעשייה מבוססי ננו. הקורסים ישמשו את כל האוניברסיטאות השותפות למחקר ואת הקהל הרחב. כל אוניברסיטה המשתתפת בפרויקט פיתחה קורסים בתחומים שהיא מתמחה בהם, דבר שאיפשר בניית מאגר קורסים באיכות גבוהה. תפקידו של מוסד שמואל נאמן בפרויקט התמקד בהערכת הצרכים של חברות בתעשייה ושל האקדמיה בקורסי ננוטכנולוגיה.

בשנת 2014-2015 מוסד שמואל נאמן העביר סקר בקרב חברות תעשייה בתחום הננו, שמטרתו היתה להעריך את הצורך של החברות בקורסים שיפותחו במסגרת הפרויקט. ניתוח הנתונים שנאספו בסקר נכלל בדו"ח הביניים של הפרויקט.

 פגישת צוות הפרויקט נערכה בבולגריה ב-14-17 ליולי 2015. בפגישה נערכה סקירה של מצב הפרויקט, ניתן משוב לגבי דו"ח הביניים ונעשה תכנון של המשך הפרויקט.

בשנת 2016 העביר צוות מוסד שמואל נאמן סקר נוסף בקרב חברות תעשייה וחברי אקדמיה בתחום הננו, שמטרתו הייתה להעריך את הצורך בקורסים בתחום הננו. ניתוח הנתונים שנאספו בסקר הוצג בפגישה של צוות הפרויקט שנערכה בטורינו בספטמבר 2016.

פרסומים תחת הנושא

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות